Tak opět plošné vydatné zalití, krom úplného V..kde byl ten nejsušší vzduch.. Také na krajním Z, SZ spadlo méně, tentokrát rovněž i v mojí lokalitě.., což kvituji s povděkem..
Jak jsem předpokládal, blesková aktivita systému vydržela + - až do rána..Na Moravě místy bouří ještě teď..
Systém se přetáčí, během dopoledne z něj od JZ můžeme očekávat další srážky..
Diskuse o počasí Teplotní rozhraní od 7.7. , bouřky, místy i silné bouřky.
V noci to bylo něco šíleného.
Blesk za bleskem a jednoznačně převažovaly údery blesků pod 1km. Nejbližší byl nějakých 70m, takže jsem se ve stanu div nepos*al.
No pěkné to bylo.
Po bouřce byl vzduch plný kouře a smrděl jako při ohni.
Vítr byl velice silný.
Hodnoty nevim, nemám meteostanici sebou.
Aidamko1
Ráno ukazovali nějaký vytopený skautský tábor, sundalo jim to tee pee, a děcka šli uprostřed bouřky lesem, jako zkouška odolnosti dobrý, jinak pro vedoucí samá starost, ale projevili se dobře, tábor zustává, dneska jdou uklízet..tak jsem si na Vás vzpomněl..plus třicet tisíc lidí bez proudu dneska. Plus v TV24 po ránu hovořil David Tichopád o supercelách apod.., zdejší občasný přispěvatel s fundovanými články.. toť informace v kostce. Tak ať Vám ten tábor vydrží..
V noci nás zde ještě zasáhl západní okraj MCS, který se projevil pouze vzdálenou blýskavicí a silnějším deštěm, celkem z něj spadlo 22,7 mm. V součtu s předchozím dnem to za tuto situaci dělá 53,4 mm, celkem mazec, myslím, že letošní červenec bude mít srážkový průměr opět někde nad 100 mm.
To je dnes všechno? Tady taky začíná vykukovat sluníčko, chtělo by to ještě déšť
Daniel Moudrý
Při troše štěstí vás může zasáhnout přeháňka.
Tady se razantně všude kupí a je to celkem rychlý. Cumuly taky mají dost nízkou základnu.
Tak včera večer a v noci pořádná blesková kanonáda jednou to někde blízko pořádně prásklo, celkem napršelo skoro 29mm, tak že pořádně zalito, kroupy a moc silný vítr naštěstí nebyl , přešlo nás celkem 5 bouřek z toho 4 přímé letošek je bouřkově zatím vydařený
Aldy1977
Já si myslím, že sem něco dorazí.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.