Ty bouřky se zdá se mé oblasti vyhnou, ale po těch předchozích dnech na Hodonínsku a pondělní "zkáze"(downburstech) tady u nás po tom asi na nějaký čas nestojím. Bude zajímavé sledovat hlavně tu polohu a vývoj toho celého systému, protože to bude mít klasicky hlavní vliv na polohu bouřek.
No uvidíme.
Diskuse o počasí Silné bouřky od 28/29.6.2021
palma
Ten výhled je pro stř Evropu zároveň nadějný, že první půlka července by mohla být v chladnějším nebo aspoň teplotně cca normálním módu.. Zároveň znepokojující, že teď od úterý budou znovu podmínky (horko + vysoká vlhkost) pro tvorbu silných až velmi silných bouří..?
Aidamko1
To by bylo ideální, Praha by měla příjemnou část léta kolem 20-25, to by potěšilo. Snad to vyjde, poslední dobou byly jen vlny veder, ne vlny celkem normálního letního počasí
Koukal jsem, že to bude pro nás tady nejdeštivější červen od roku 2013 (teoreticky s tím ještě fronta na konci měsíce může hnout, ale to by muselo spadnout snad 100 mm).
Aidamko1
Kde konkrétně budeš jako jo je tu pěkně v celém kraji ale lesy jsou na pokraji zkázy ještě před 5 lety tu bylo plno lesů kolem a teď je to samé vykácené
Jinak chladno je na cestování lepší než horko, ale nemyslím si že bude jen 18°C hlásí pořád 20-25°C
Tutugon
nic z toho nebude u nás v čb také, ale dneska fakt nic nečekám, ale v úterý nás asi čeká nejspíš noční diskotéka,ano nechci
Tak ten Aladin vypadá děsivě, no ale jak je zvykem, vždy to přestřelí buď na východ nebo na západ, takže teď mužem jen tipovat kde to bude Jiná u nás kdyby přišla jen nějaká menší bouřka s pěknou bleskovou aktivitou, tak by to stačilo, nechci nějaký hrůzy aby mi odlétla střecha
igor127
Přijde mi, že to vypadá v předpovědi hodně nadějně, ta vlna je veliká přes většinu Evropy, takže snad i drobné pohyby by neměly způsobit, že se ochlazení úplně zruší. Těším se na to, snad to vyjde. U vás na Moravě to je zatím letos dost masakr, to i tady je chladněji
Ondra83
Letos když extrém, tak se vším všudy - sucho v plné parádě, na to dlouhá vlna tropů, k tomu postupné zvyšování vlhkosti a venku jak v deštném pralese a pak dvě extrémní bouřky......Takže stabilní počasí o 25 by byla ideální volba, tropy by pak byly zárukou opět zvláštních bouří...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.