Ondra83 Jo celkem raritní záležitost. Občas to Aladin namaluje, ale v tomto případě to tak horké snad nebude. Ty bouřky budou ale velice silné, takže je dobré se připravit na to, že v Čechách to bude někde pěkný fukeř s nechtěnou vodou.
Jinak Aladin je celkem brutální i v úterních večerních teplotách. Mít ve 23:00 venku 29-31°C nechce nikdo. Odpoledne bude na JM až 36°C, tedy velice výrazný teplotní gradient mezi východem a západem. Ještě větší než v minulém týdnu. Čím větší gradient, tím silnější bouřky.
Kokos342 Jako nějakou normální bouřku s hodně blesky beru, ale nějaký extrém ať se nám vyhne, no ale na normální bouřky do podle modelu nevypadá, tento rok bude ještě hodně masakr, máme ještě 2 měsíce plných bouřek před námi.
Aidamko1 Těch 30 skoro o půlnoci jsem si ani nevšiml, to by byl pěkný dárek. Zažil jsem takto v 2015 po delší dobu a děkuji, už nikdy více, pokud možno, to bylo mučení zaživa. Člověk byl jak chodící zombie a spal jen pokud už z toho vyčerpáním omdlel.
Aladin pořehání, buďte v klidu, ty bílý tečný jsou extrém..není možné aby za 3 hodiny napršelo přes 100mm.. ale podle některých zlých kritiků má být situace vůbec nejhorší jakou kdy česko zažilo.. ale beru to už s rezervou..
palma Aby teď pro změnu nedostala zásah Z půlka Čech, Bára Tobolová ale jasně řekla, že to může dojít až k Vysočině, osobně nemám strach ze srážek, vím, že Aladin s těmi 35 m/s hodně přehání, ale i kdyby to byla jen 20ka, tak je to při tom podmáčeném terénu dost riziko, každopádně moc lidí chrápat nebude.
Mám problém. Hledám archiv webových kamer třeba Vsetín, Maruška atd. Chtěl jsem se podívat zpětně jak to v ten čtvrtek vypadalo na obloze a nemůžu to na těch stránkách dohledat, jsou tam jen 2 dny a poslední je 25.6.2021 22:10
Jde to někde dohledat? Zkoušel jsem i Vsetínskou hvězdárnu a Google ale nic jsem nenašel.
Poraďte prosím. Moc bych se na to chtěl mrknout dík
JUGOCV No, já myslím tornádo nedávného, rekordního typu. Loni bylo pod Pálavou také tornádo, ale jen relativně slabé a hlavně mimo obce; nikomu se nic nestalo.