Diskuse o počasí Bouřky 19.6. až 25.6.2021, postupně i silné/velmi silné
ota
Koukám na stanici u nás, Olomouc vlhkost zatím 60%. Ráno pofukovalo, teď vzduch stojí na místě.
Martin Šimon
No rosný bod je kolem 23°C, to je už vážně humus a jak se ani nehne lísteček je to opravdu nádhera.
Frnda
No jo, za bouřky se holt tímto platí, ale tady je problém i ten teplý vzduch. U vás je dneska docela chladno, ale my jsme velmi blízko toho horkého vzduchu ze Slovenska a zároveň tu máme i vlhkost.
Pokud to opravdu půjde stejně jako včera, tak to zavání průšvihem.. všechno je tam přesycené a už se tam voda nemá kam vsakovat..
Jinak tedy nevím, já ráda sleduji bouřky, ale normální - bez krup a silného větru.
To, co se sem chystá dnes.. opravdu nechápu, jak o to někdo může stát, když to má potenciál způsobovat (i dost velké) škody..
Klokan_0
Bezpochyby západní Moravou silné bouřky projdou, ale východní např okr Vsetín NE. Pro krajní východ Moravy žádný z modelů nedává víc než 10 mm a silné bouřky už vůbec ne. Ani hydrologicka předpověď nepočítá s odezvou na srážky např na Roznovske nebo Vsetinske Becve oba toky mají zůstat na úrovni sucha.
Dreams
Docela rád bych si vyslechl definici "normální bouřky"... Úplně každá bouřka může být nebezpečná, způsobovat škody a brát životy. Tak buď mám rád bouřky, nebo nemám a to se vším všudy, co k tomu patří. A nepřijde mi že, by tu někdo stál o škody. Jsou tu prostě jen nadšenci do počasí a tahle situace je pro ně zajímavá. Tohle mi připomíná hlášku "mám rád černý humor, ale tohle už je moc".
Tak krásně příjemné teplé počasí, po noční bouřce se ráno vyjasňovalo a teplota teď je 25°C.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.