Diskuse o počasí Bouřky 19.6. až 25.6.2021, postupně i silné/velmi silné
PetrMates
Tak vy máte takové štěstí.
Taky čekám na noční bouřku abych využil stativ.
Jinak Velmi pěkné to je.
No užijte si to tam c:
Čáp83: Tak bohužel ... jsme nadále na suchu. Zdali spadlo pár ojedinělých z těch mraků co šli za bouřkou nevím, ale příjemně se ochladilo a byl cítit vlhčí vzduch. A vydrželo to až do setmnění, takže paráda že aspoň na noc nebude sušák a vedro ... I tak tu mám v místnosti 29°C na druhé straně při plně otevřeném oknu. Jsem zvědav co bude teda v Neděli v noci ... teda posunuli to na Pondělní datum. Hlavně zajímavě vypadá ta Středa po půlnoci ... vidíš to tam také? Předpověd' 49 mm že naprší.
Dříve bylo přes 60, tak už to aspoň mírně stáhli, přesto to je stále vysoké číslo ... Tak jsem zvědav co z toho bude za dešt'ovou smršt'. Nemám začít honem stavět Archu před barákem na parkovišti vedle auta?
Říkal jsem si, co to venku východně ode mě bliká a nebo jestli mi hrabe a ono se vytvořily docela nedaleko izolované bouřky.
Tak tady jsou ty bouřky akorát vidět a nic z toho nad námi nepadá, nad Ostravu se akorát natáhla kovadlina Jinak ta bouřka u Valmezu celkem stojí na místě. Odhadoval bych, že tam možná spadlo i přes 30 mm za poslední hodinu. Celkem nečekané bouřky, škoda, že tady v Ostravě se akorát vytvořily podmínky pro zpomalení poklesu po horkém dni, takže ty nepříjemně vysoké teploty zůstanou o pár desítek minut déle.
EDIT: 23:49 Tak už se něco vytváří západně od Ostravy a hřmí. Úhrn se možná v některých oblastech bude blížit i 40 - 50 mm. Stále ty bouřky stojí na jednom místě
kuba
Ale na Most to tak či tak nedorazí.
Katastrofický tohle
Já u nás nic nečekám jako vždy. Letos zatím ani jedna bouřka. Zase budu jen tiše závidět
Jestli bude v noci dostatečný střih větru, tak by to mohlo ještě vydržet při síle. Podívejte co mají v Německu po 5 00h ráno. Tohle se u nás stát ani nemůže. Estofex už vydal předpověď a vypadá zajímavě.
Predators2
Já na to koukal. Nádhera, to se u nás opravdu stát nemůže
Martin Vítek
Na jihu Německa se už tvoří bouřky. Když se tvoří takhle brzo může to být dobré znamení.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.