Diskuse o počasí Bouřky 19.6. až 25.6.2021, postupně i silné/velmi silné
Tak tady jsou ty bouřky akorát vidět a nic z toho nad námi nepadá, nad Ostravu se akorát natáhla kovadlina Jinak ta bouřka u Valmezu celkem stojí na místě. Odhadoval bych, že tam možná spadlo i přes 30 mm za poslední hodinu. Celkem nečekané bouřky, škoda, že tady v Ostravě se akorát vytvořily podmínky pro zpomalení poklesu po horkém dni, takže ty nepříjemně vysoké teploty zůstanou o pár desítek minut déle.
EDIT: 23:49 Tak už se něco vytváří západně od Ostravy a hřmí. Úhrn se možná v některých oblastech bude blížit i 40 - 50 mm. Stále ty bouřky stojí na jednom místě
kuba
Ale na Most to tak či tak nedorazí.
Katastrofický tohle
Já u nás nic nečekám jako vždy. Letos zatím ani jedna bouřka. Zase budu jen tiše závidět
Jestli bude v noci dostatečný střih větru, tak by to mohlo ještě vydržet při síle. Podívejte co mají v Německu po 5 00h ráno. Tohle se u nás stát ani nemůže. Estofex už vydal předpověď a vypadá zajímavě.
Predators2
Já na to koukal. Nádhera, to se u nás opravdu stát nemůže
Martin Vítek
Na jihu Německa se už tvoří bouřky. Když se tvoří takhle brzo může to být dobré znamení.
tak teda dobré ráno..preobudil jsem se úplně splavenej, jdu výměnit pěřiny a půjdu znovu spát každopádně..koukal jsem na nový výstupy aladinu a už fakt nevím co si mám myslet.. nejdříve maluje, sted/východ a potom dost srážek na SZ/Z ..ale ten SZ/Z až v pondělí na úterý tak nevím..
JUGOCV
Také přeji pěkný den. Aladin bouřky neumí moc odhadovat. Není sice nejhorší, ale mnohem lepší je cosmo-icon-de.
říkám vám že tohle budou ty jedny z nejsilnějších bouřek a komplexů co kdy byly...
zítřek vypadá zajímavě od středních Čech po Slezsko a následně večer na západě má přejít menší komplex
ovšem z úterý na středu to vypadá na pořádné peklo... vypadá to na dost velkej a brutální komplex kde vítr bude dosahovat až 50m/s nemůžu ani vyloučit že i estofex nám hodí 3ku
Dnes půjde teplota opět na 30 a více.. I kdyby se to, co bude řádit v Německu až do Čech nenasunulo, Z a JZ bude mít díky včerejším bouřkám velké šance na repete, protože ta vlhká sauna, co tu bude , díky některým prolitým lokalitám po včerejších bouřkách, ta bude konvekci podporovat..
Pokud bude i nějaké proudění a výraznější pohyb bouřek, než včera, kdy to bylo hodně statické, mohlo by na Z, SZ zalít určitě plošněji než včera..
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.