swan1 Bude to dnes hodně zajímavé. Pokud by se utvořil silný komplex v Německu, tak na západě Čech by ještě mělo být nějaké CAPE, vlhkost by také být měla. A pokud se tu večer zvýší i střih větru a bude vysoká helicita, tak by to ten komplex mohlo podpořit a mohl by déle vydržet.
Kokos342 Jj, to je pravda..Vždy to tak být nemusí, ano, ale většinou to tak je.. Ale nevidím v tom až takovou důležitost,jestli tam teď mají kroupy, nebo 1/2 dcl velké kapky, v každém případě takováto intenzita v 8 ráno je mazec..
No skvěle, takže dneska všechno v Německu a zítra nás to v Čechách opět tradičně přeskočí a pokračování bude na východě. Loni jsem si říkal, že horší bouřková sezona už být nemůže, tak to jsem se tedy hodně spletl...
Ondris Jo a ty výstupy z noci z út/st jako malují srážky asi taky na východ. Já nevím, ale maluje to asi 4x více vody, než nám .. Já nevím, ale dopřejte nám někdy taky trochu vody. Máme za celý rok 122mm a zítřek by nám trochu pomohl. Spíše se bouřky ale jednat nebude, ale hlavně o přeháňky, ale taky to je dobrý. A hlavně je Aladin jediný který něco málo maluje, takže usušíme hubu.
Já SZ přeji všeho dost vždy, takže na tuto situaci to není výjimkou. Hodně štěstí vám všem.
spurdo Tak kroupy místo větru bych si, být vámi, raději nepřál. Když estofex vydá trojku, tak tam budou supercely s kroupami třeba nad 5cm a to dokáže udělat obrovské škody. Ale těžko říci, kam se to posune na pondělí a úterý, zatím se všechny modely ani nedokážou shodnout, co bude dnes večer, všechno je teď hodně nejisté.
Aidamko1 Gfs to vidí podobně jak aladin a jinak vám ty srážky samozřejmě přeju, máte tam ty úhrny dost nízké, ale tahle bouřková sezóna je zatím v místě mého bydliště doslova tragická, tak musíte pochopit, že to občas dokáže člověka trochu rozhodit
Zítra to vypadá docela hezky, tak snad se konečně něco trefí. V noci na středu to stále vypadá na mohutnou mcsku od jihozápadu, která by nás měla alespoň okrajově trefit. Podmínky budou i tady velmi dobré, takže to že tu modely kreslí přeci jen menší sumy, mi nijak starosti nedělá.
Aldan pokud vyjde to co teď malují tak nás čekají ty nejlepší bouřky za pár let... MCSek ubývá a taková hle rozsáhlá se je tak nevidí... hlavně ať na ní nevznikne bow echo jako teď modely naznačují... ten vítr může mít i 50m/s v tom luku