U nás naštěstí 0 a to proto,že když jsem viděla co bylo v Čechách v noci tak to opravdu radši nic než takové hrůzy.. Teď jsem zvědavá co přinese ta noc na zítra
Tady to nakonec byla krásná bouřka. Nejprve pěkná blesková show, pak pár bližších úderů z buněk jdoucích v tu dobu Z od nás a na závěr zásak přetáčejícím se koncem systému. Napršelo 41,6 mm, zcela bez krup nebo silných nárazů větru.
Tak kroupy nás kolem té půldruhé ranní naštěstí obešly, takže jsme měli vlastně jenom průtrž mračen a bleskovou show. I vítr se v té nejsilnější fázi bouřky paradoxně utišil.
Tak to byl neskutecnej hukot. Blesky asi 20 minut nepretrzite, to same hrmeni. Bylo to jako by jelo kolem nekolik nekonecnych vlaku najednou. Viditelny skody moc velky nastesti nejsou, kroupy nebyly.
Tu také panuje spokojenost. Srážky dneska 19,7mm. Jen mě překvapila rychlost větru když už pásmo srážek šlo pryč. Trvalo to 10 minut a potom už byl klid. Večer se můžete připravit na další MCS. Trochu mě zaráží ty hodnoty na Moravě a ve Slezsku. Za těchto podmínek už můžou vznikat extrémní bouřky. Zvláštní že většina modelů tam nic závratného nekreslí.
To byla zase noc. Německo nám nakonec přineslo krátkou zábavu, hlavně, když jsem vyšel ven, tak byly listy kvůli silnému větru úplně jinde, než by měly být. Další bouřky nás v noci na pátek již nezasáhnou, ale dnešní noc byla fakt aktivní.