Naše oblast na JZ od Prahy, tj. linie cca Dobříš - Mníšek pod Brdy - Černošice schytala plošně +/- 50mm, díky zesílení a částečnému přetočení. V samotné Praze pak byly úhrny nižší.
Aidamko1 Jeden no ....hrom jde slyšet cca do 15 km možná 20 a to musí být rovina ideální vítr což rovina od nás nahoru není ale už jdou slyšet i tady v Brně ...ale Blansko v době kdy jsi to psal je nesmysl !
Tak něco málo se mi nakonec povedlo zachytit, ale byly to z 99% CC blesky. Cesta zpět docela adrenalin spadlý strom přes silnici a několik nucených zastávek protože takovou průtrž jsem ještě nezažil a jel jsem víceméně naslepo. chvíli i drobné kroupy a blikačka jak na přehlídce.
DavidD. Potvrzeno od uživatele Aldan, který je s prominutím důvěryhodnější než vy, protože odhadnout co je a nebylo slyšet umí každý. On narozdíl od Vás žije v Blansku.
Aidamko1 Je pravda že tenhle komplex háže blesky hodně daleko teď třeba v Brně byl vlek jako krava a odrazy tomu opravdu nenasvědčují v takovém komplexu se to hold šíří dál ty blesky jinak by to samozřejmě možný nebylo .
Teď jsem byl zkontrolovat srážkoměr, 15mm a už to slábne... opravdový přívalák tu nebyl, asi nedám ani 20mm, podle radaru je to silnější na východ, jih odemne a dokonce i na SZ. Smůla no, ale zase jsem rád za to. Příště už to sledovat nebudu, tucty zajímavých předpovědí a výsledek nevýrazný... za to to nestojí.
light123 Aura nás ty srážky taky obešly západně, teď k nám asi ale dolezl ten střed níže nebo co to je, prší ale hlavně opravdu hodně fouká ze všech stran, je to zvláštní To varování mělo být i před větrem chvílemi ty nárazy byly dost silné.
Stranik Vy se máte. Tady v Brně je to pořád stejné; někdo to dostane úkolem a hurá, vyrábí žlutý substrát místo životaschopného místa. Kdo poučí zadavatele těchto prací? Buď suď... je to marný, marný, marný. Oplotím to asi řetězem qa deseti dalšíma cedulkama a navíc tam budu muset vartovat. A to je jen kousíček krajiny. Proč jí tohle lidi dělají, panebože?
A s bouřkami to souvisí. Už to tak v přírodě je - všecko souvisí se vším. A celkový pohled na důsledky zásahů - natožpak chápání suvislostí... to asi školy nějak neučí :-(
No tak Hradec Králové svítí, ne že ne. Pár blesků, něco vody a už je skoro klid. Jsem v centru města a na to jak strašili, je to krása letos ani tv nevypadla