Petr11 No ještě bych nejasal, vypadá to že západ to zasáhne jen krajove a to největší půjde přes Šumavu na prahu a na východ ale uvidíme jak se to vyvine
Aidamko1 Major Terazky by to nastříkal zelenou barvou a bylo by po suchu.., ale jo, jen ať pěkně zaprší, tady to až tak potřeba není, troufnu si předpovědět, že na Kladně to bude do 25mm, dneska, teď zalezlo slunko do mraku a je zase vlhko ve vzduchu jak prase.
Na družicové animaci je vidět, že ty bouřky hodně rychle postupují To bude raketa, přijde mi to více "nakoplé" než v PO/ÚT. Asi tomu nic nechybí, letí to a zvětšuje se
light123 Letí to a zvětšuje se to, to je jak hlášení americkejch pilotů o UFO.. Jinak koukám teď, že už je to vidět i na radaru, tak nějak mi to připadá, že se to rozdělilo a na Kladno jde jen ďoura.. doufám, že nebudeme mít zase smolíka..
Jinak od příštího úterý by měli být zase silné bouřky a měli by vydržet po celý příští týden tak to už by mohl být problém na řekách když bude povodí hodně nasycené
https://www.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/sat/da... Klikněte v řádku VIS-IR na čtvereček CE nebo CZ. Je tam vidět jak to rychle zesiluje a míří do Čech. Má to fakt šmrnc. Něco podobného na družici jsem neviděl už dlouho...
light123 Frčí to pěkně rychle, když jsem si to počítal, tak mi vychází, že by to při tom tempu dorazilo do stř.Čech tak okolo 22.00.. a stejně rychle nás to opustilo..ale snad v závěsu bude pěkně lejt..
light123, palma Ta rychlost postupu je jen zdánlivá, charakterizuje rychlost pohybu kovadlin systému a ne samotných vzestupných proudů a bouřkových jader. I tak to ale postupuje poměrně rychle, dříve jak o půlnoci ale bouřková jádra do Středních Čech nedorazí, leda že by se něco ještě před samotným systémem vytvořilo.
NesQuiK Ano, je, při postupu více k ČR by měl dále zesilovat. Dále na J, JJZ už nic moc dalšího není, hodně bouřek je ale JZ směrem, ICON D2 z nich utváří možnou druhou vlnu, která by do ČR měla dorazit nad ránem, už ale v poměrně zesláblém stavu.