Opět se všechny modely sekly o krásných 50-100km, protože komplex dnes v noci na Moravu nemaloval nikdo. Já nevím, ale když tak pozoruji situaci, tak se jedná o třetí takto špatně zhodnocenou situaci, že je asi zbytečné sledovat modely, protože ve finále je to jinak.
Jediný GFS ta něco měl, ale ten je celkově posunutý k východu, ale taky byl vedle jak ta jedle.
Ono to nemá cenu sledovat. Je to vždy jinak.
Výstraha ČHMÚ to čekala, ale ta se sestavuje z výstupů 06UTC. Ten byl přesnější, ale taky mimo.
Hádám že dneska a zítra bouřky půjdou zase před Moravu, dneska bude zas celý den zataženo a podle aladina max 20 stupňů a např. Cape je tady skoro 0, to těžko něco bude
Kokos342 Cosmo to na večer maluje přímo nad námi, mělo by to vstoupit do ČR opět ,,šumavským kanálem,, , podle něj.. Je tu už velká nasycenost, hrozily by 2. možná i 3. SPA...
Tak u nás naštěstí bouřky nebyly,ale za to je dnes ráno příjemně pofukuje i chladnější větřík, takže super... Nám aladin maluje něco na zítřejší 6 ráno,tak doufám,že to bude jen déšt a né zase nějaká hrůza
No jsem zvědav co předvede noc a zítřek. Mám v hlavě divný pocit, že to bude fakt velký. Takový pocit jsem měl dosud vždy když něco dorazilo, tak jsem zvědav zda zase dorazí.
Hlavně mě zajímá o kolik km se modely seknou, protože to je v tomto případě jasné, že se seknou. Třeba se seknou a bude to moc na východ, třeba moc na západ.
Tak musím říct, že mi to přijde čím dál zajímavější, Aladin drží výrazné srážky pro centrální Čechy v noci na zítra a ještě přidal a posunul trochu na západ v noci na pátek. GFS dává nejvíce srážek dokonce na SZ! Estofex dnes předpověď prostě nevydá... No a ve čtvrtek a v noci na pátek už to moc nevypadá na vznik tlakové níže, takže to budou teď 2x velmi silné bouřky hlavně v noci jakýsi vrchol této bouřkové epizody.