Diskuse o počasí Bouřky 19.6. až 25.6.2021, postupně i silné/velmi silné
Hezký den všem. Zhruba po osmi letech opět nastává období silných bouřek a já se probudil .
Tedy zde máme postižené Břeclavsko a Lounsko kdy se jedná o třetí událost tohoto roku. Za tu první považuji tuto:
https://cnn.iprima.cz/hoste-pod-stolem-i-zranena-p...
V reportáži z 19.6.2021stojí: "Polámané konstrukce slunečníků už 14 dní leží jako důkaz na trávě za plotem restaurační zahrádky."
19-14 je 5.Tedy to bylo někdy kolem 5.6.2021. Podle dokumentu v reportáži se tato událost měla stát 6.6.2021. 2.6.2021 jsem pořídil tyto fotky. Měl jsem i video, kde by to bylo samozřejmě vidět lépe, ale to jsem asi smazal -škoda :-( .Bylo zřetelné, jak je okraj oblaku strháván a rotuje.
Obecně lze říci, že to co je v posledních měsících vidět na obloze jsem ještě neměl tu čest pozorovat. Dnes v TV v počasí tvrdí, že na severu jen ojedinělé přeháňky. Nevím na jakém severu, ale tady u nás prší již od rána a to dost vydatně.
Tady se mi nafoukl malý mráček teď přímo nad hlavou a lup, za 5 minut 3 mm vody, neskutečné, jaké to má teď v tom vlhku grády, ta konvekce, je to natošup..
Z Německa postupují stále další přeháňky i bouřky..
Poslední červnová dekáda je mimořádně mokrá a jestli to pojede od úterý znovu, dá se hovořit opět o jakési zacyklenosti..??
Pánové, víte co mě děsí? Tenhle příspěvek ze včerejších 17:48:
igor127
(Hodonín, JMK)
# 24.06.2021, 17:48
Těžko říct, co za doprovodné jevy se v tom vyskytuje. U nás se jen zatáhlo a nic se nehne, takže celkem na nic - chtělo by to něco, co by vzduch pročistilo, ne deku.
-----------------------------------------
Děsí mě, jak jsem tu zmiňoval, že přání je otcem myšlenky. Tohle se prostě vyplnilo na 100%. igor127 to nějakým způsobem přivolal.
Zajímavé je, že snad žádní meteorologové tornádo nepředpovídali. Zde je světlá výjimka: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=444053...
Rarach
Já to také nečekal ale říkal jsem si podívám se na radar a jdu spát, najednou vidím bouřku a vidím jak se, stačí na východ, a že to by nás mohlo trefit tak jsem si říkal jo to nebude tak silné, pár srážek spadne max sem tam foukne, ale ono ne najednou v dálce blýskavice. Kouknu na radar a ono to zesílilo. a byl konec čekal jsem jen na nejhorší, pak jsem se modlil ať to neudělá škody, a naštěstí celkem dobré aspoň pro nás
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.