To říkám pořád že ČHMÚ jsou moulové a nic neumí.Ale tady se jedná o tornádo v ČR jaké s tím mají ČHMÚ zkušenosti žádné jenom teoretické a na půlku naštudováne s knižek, tady nejsme v USA který mají přímo přístroje na určování tornád a přístroje na určování polohy tornád hlavně hromadu zkušeností tak si myslím že konkretně tady bych to na ně neházel na ČHMÚ každopádně určitě sirény měli být co jsem četl nebyly. Musíme si pomalu začít zvykat že žití v mírném pásu je už pro nás minulostí. Každopádně lituji ty které to dnes potkalo je to strašný!!
Jinak momentálně se mi zdá že ta bouřka z Jihu Čech míří na Moravu, přímo na mě Kdyby to vyšlo tak to bude 3 silná bouřka dneška, což už nechcu srážek je tu dost, a o blesky moc nestojím jelikož dnes jich mám požehnaně. Takže klidně ať se to rozpadne, a nedělá to paseku.
Peter Sedlák 1 Možná nějaké fotky ještě dnes v noci nafotim no Jojo někdo tu psal že ty tornáda byly dvě, ale o tom druhém nevím nic, nejspíš se jednalo jen o trombu či tak něco
Klokan_0 Nás to právě přešlo, vítr před linií zesílil, že svištěly střechy, pak husté drobné krupobití, pak monzunový déšť, docela průplach, ale rychle po všem.
Na Brno se žene velice ošklivá bouřka; před námi uhnula a teď už je severněji. Ale dosud hrozně fučí. ------------- Už je v Brně. Snad to není další tornádo či podobná hrůza.
Miriam Měly zhruba 1-1,5cm. Podmínky pro jejich měření se jaksi zhoršují, protože co v pondělí nakousl downburst dodela dnesni nocni sql... Par stromu padlo opět k zemi, takže bacha na ne.