Tomamir
Naprosto souhlasím. Ale máte výhodu že alespoň u vás občas prší. Tady je zima pořád fouká a je hrozný sucho že ani houby nerostou.
Diskuse o počasí Bouřky spojené se zvlněnou studenou frontou 10.7. a 11.7.2020
No prostě dnes u nás bude opět velké točené z , prostě letos se asi nedočkáme,
ted trochu optimismu aby se neřeklo, třeba to dnes překvapí
Tomamir
A to jsou ty teploty pořád v mezích dlouhodobých průměrů, bych Vás chtěl vidět, kdyby měl červen odchylku třeba -2 °C, prostě jste si zvykl na teploty posledních let, a ty rozhodně normální nebyly. Za mě zatím teplotně super léto, průměr denních maxim je okolo 24-25 °C, někdy více, někdy méně, jen by mohlo častěji pršet a bouřit, těch bouřek je fakt zoufale málo.
Celou 1/2 července se pohybuji na Jindřichohradecku, dnes zde čekám docela nářez, většina modelů sem sází průchod nejsilnější části večerního systému.
Nejlepší je když se nad střední Evropou usadí aspon na týden tlaková níže.Tohle je opravdu o ničem.Je tu ještě jedna zajímavost.Fronta by měla také úplně přeskočit Německo a to už dlouho nepamatuji.
Tutugon
Trochu s tebou nesouhlasím.Vlhkost sice nebude nějak extrémně závratná,ale na to jaké mají být podmínky to na silné bouřky musí stačit.K večeru uvidíte sami jak se to bude kupit a rotovat.Z a SZ a STR Čechy už jsou ze hry o silné bouřky.
Flame
Cosmo dává slibnou šanci pro Jih.
Predators2
Myslíš, že jsou ze hry i střední Čechy? Mě to prostě neleze do hlavy, podmínky skvělý, ale vypadá to jako propadák, samozřejmě vyjma (ne)šťastných oblastí v pásu od jižních Čech po Jeseníky. No, jsem zvědav, co dnešek ukáže, fronta je zvlněná, tak je těžké předpovědět co, kdy a kde bude
Čerstvé upřesnění Estofexu na oblast, kde by se díky velké helicitě mohly vyskytnout supercely a tornádo.
http://www.estofex.org/forecasts/tempmap/202007101...
http://www.estofex.org/cgi-bin/polygon/showforecas...
První bouřky začínají vznikat v Karlovarském Plzenském kraji, uvidíme jak to bude dále
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.