Dneska přes Česko postupuje studená fronta.Ovšem z pohledu srážek moc výrazná není.Ochlazení bude ale velmi výrazné.Zítra se teploty budou pohybovat už jen kolem 20°C.Srážky se žádné neočekávají.Ve středu se ještě nepatrně o proti úterku ochladí.Na obloze bude převládat velká oblačnost a hlavně v severní polovině Česka se mohou objevit slabé přeháňky nebo déšť.Ve čtvrtek nás čeká úplně stejné počasí jako ve středu.V pátek k nám pronikne teplý vzduch od jihozápadu.Teploty se nejčastěji budou pohybovat od 25°C do 29°C.Ojediněle se teplota vyšplhá až na tropických 30°C.Odpoledne bude od západu přibývat oblačnost a začnou se tvořit první přeháňky a bouřky.Zatím to vypadá že četnější bouřky se budou tvořit od Prahy na východ.Tato fronta bude velmi výrazná.Nečeká nás jen citelné ochlazení.Modely počítají s hodně vysokým střihem větru.Při přechodu fronty se má pohybovat výrazně nad 30m/s.Tyto hodnoty se moc často u nás nevyskytují.
Vyskytnou se četné bouřky také v SZ polovině Česka?
Ano
11 (48 %)
Ne
12 (52 %)
Celkem hlasů: 23 Hlasování v anketě bylo ukončeno.
Predators2 Zatím to nevypadá moc na bouřky co e týče sz poloviny, ale zatím se to může měnit, uvidíme více ve čtvrtek Petr11 Ano hrozí škody zejména velmi silným větrem v bouřkách, při takto silném střihu větru se může utvořit derecho, nebo i slabší tornádo.
tomášzposázaví Spíše to vypadá na vytvoření bouřkové linie nebo také squall line.Poslední výstup posunul frontu více k západu.Uvidíme jak to bude vypadat v dalších dnech.
Myslím,že situace který vypadají dobře pro Moravu tak dobře dopadnou..vypadat to dobře pro Čechy tak se to ve čtvrtek ráno změní a fronta tu pujde dopoledne
VHK Sledujete ty přeháňky co v tom vznikají? Kousek severně ode mě je celkem solidní bouřka. Hezká podívaná na ty blesky, mimochodem nehlásíl to vůbec nikdo.
No, koukal jsem na toho desátýho,, bouřky predikujou někde nad Vysočinou, budiž, vítr max nárazy okolo 60 - 65 km/h, to mi nepřijde jako moc..navíc za takovou dobu, do desátýho se toho ještě stane..
Zajímavé, tohle jsem opravdu nečekal. Aladin total mimo snad jen GFS se trefil. No déšť pěkný ale bouřka ustala, ale za námi se asi obnoví jak to tak bývá zvykem.
Zelene odrazy...nic za dnešek 0.3mm...uz zacina byt sucho zase...jinak nechapu mapu srážek za 24 hodin...ukazují tu 2mm...přitom neprselo..jen 0.3mm tak kde je chyba?
Doporučuji při těchto situacích používat radar s CAPPI 2 km, který daleko reálněji ukazuje srážky. Jinak nad severem včera překvapila výrazná NLC a dnes zase bouřka, jen tak dál. V předpovědích ČHMÚ už nic neměli. Dalo to aspoň 1,2 mm.