Diskuse o počasí Bouřky od 24.8. do 28.8 2019
Střední Čechy již několikátý den působí jako dokonalý odražeč bouřek... šílený počasí, už ať se konečně ochladí
Z Ostravy to vypadá už docela drsně ten bouřkový pruh, ale je to ode mě ještě hodně daleko a zdá, že to spíše slábne, takže být to v noci, tak mám velmi pěknou blýskavici, ale při této teplotě z toho neočekávám žádné velké terno. Třeba se mýlím a dneska zaznamenám 2. nejvyšší srážkový úhrn letošního roku. Daweho už by to minout nemělo a celkem hezky se to zatím drží na to, že střih větru je takřka nulový. Intenzivní déšť už mě z tohoto pásu nejspíše nemine. Je v tom, ale velmi výrazná až extrémní blesková aktivita.
Tak tohle může být pro daweho jedna z nejsilnějších bouřek letošního roku a možná i za 5 let. Už nyní slyším velmi slabé dunění. Celá jihovýchodní a východní obloha u mě výrazně ztmavla, tak uvidíme, co z toho bude v Ostravě, ale je to ode mě ještě 40-60 minut. Nyní to musí přelézt Beskydy a udržet se v těch 20 C. Odpoledne nám ty bouřky vytvořily, ale tyhle podvečerní by mohly zastavit a způsobit jejich rozpad, nebo je také nakopnout. Déšť tohle pole, ale nejspíše přinese do většiny MSK. Uvidíme kolik, ale možná se dneska k těm 30 mm i přiblížíme
Nechápu potřebu všech reagovat na pacienta z Těšína. Je to jediný na co on čeká, jeho život by jinak neměl smysl. Ale je to asi oboustranný. On nepochopí, že u něj sucho není, stejně tak jako mnoho diskutujících zde nepochopí, že na něj reagovat vůbec nemá smysl...
Frantis95
Máme sice 78mm za srpen, ale bohužel v těchto dnech nemáme nejmenší nárok, i když nám to sem Aladin pořád maluje. Ještě horší na tom je, že se večer nasunou mraky, aby se pomaleji ochlazovalo
Jenom posílám příchod do Frýdlantu sám sleduji, protože mě zajímá, jak moc zesílí vítr na čelní straně. Jsou tam i kamery z ČT Karviné, Ostravy, Havířova a dalších měst ve východní části Slezska http://www.tesinsko.cz/webcams/lysa
Co to model COSMO kreslí za nesmysl?Večer žádné bouřky v Ústeckém a Středočeském kraji nehrozí.Všechna kupovitá oblačnost se rozpadá.Jinak opět všechno důležité se odehrává na východě.
Tak ten vítr je řádný mazec a hlavní jádro mě nejspíše mine. V mracích je vidět v něm i zelené zbarvení, takže se jedna nejspíše dokonce o bouřku s krupobitím. Český Těším bouřka také minula, protože se opět těsně před ním část rozpadla a část město minula, je to vidět i na webkameře. Silná bouřka směřuje na Havířov, tak uvidíme jestli se nerozpadne. Tak poslední radarový snímek ukazuje postupné slábnutí bouřek, ale minimálně zapršet by mělo celkem výrazně i u mě
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.