Diskuse o počasí Bouřky od 24.8. do 28.8 2019
igor127
Srazkovym mapam ktere kombinuji srazkomery s daty z radaru never.. Radary casto ukazujou neexistujici srazky.. Podle radaru kuprikladu tady u nas byly v patek odpo vic nez dve hodiny zelene srazky.. tedy majovy destik.. Ani tu ale nekaplo.. Verit se da jen stacionarnim srazkomerum na stanicich.. Slovensko uz vam to zase dnes vyrabi a ma to smer na tebe.. Jv proudeni je pro vas tam priznive..
Dneska bouřky budou zřejmě o něco častější než v předchozích dnech.Pohybují se totiž o něco rychleji.
Na Ostravu zatím nic nesměřuje. Hlavní pole vzniklo jižně až jihozápadně od Českého Těšína. U Třince a u Ustrone v Polsku a další bouřka je v Kopřivnici a směřuje na severozápad. Mohla by se zaseknout v Oderských vrších a propojit se s bouřkou na Třinecku. Poté bychom i my tady v Ostravě dostali pěkný úhrn. Alespoň se zatáhlo, ale teplota se před bouřku stihla dostala na tropickou hodnotu.
Tak já mám nyní celkem silnou bouřku a možná z ní spadne i přes 30 mm, protože se od jihovýchodu ženou další srážky. Nejbližší úder byl 300 m ode mě. Dnešek je pro mě velkým překvapením ,protože to na nic pro Ostravu nevypadalo, ale nakonec se vytvořila bouřka asi 3 km jihovýchodně ode mě a výrazně nademnou zesílila a nyní směřuje na Porubu.
dawe
Ty snad nevidíš kam ty bouřky ze Slovenska míří?
dawe
Tak já psal, že máte slušnější bouřku 2-3x týdně. Bylo by hodně zvláštní, kdyby vás to 3 dny po sobě zasáhlo alespoň 15 mm úhrnem. Včera jsem měl 5 mm. Ze Slovenska se ještě něco žene, tak třeba dostanete také pěkný srážkový úhrn dneska. Na vás bouřka šla, ale dneska udělala přesně to samé ,co u mě včera, že se vám rozpadla 3 km před vámi. Tak mám po 1. bouřce a konečný úhrn je velmi solidních 17 mm se včerejškem to dává 22 mm. Myslel jsem, že spadne 30 mm, protože to vypadalo na další bouřku, ale ta se nakonec rozpadla a přeměnila v déšť
spurdo
Bouřka to být nemusí, ale v dešti by to u něj mělo dát minimálně 10 mm i s předcházejícím deštěm, který u mě přinesl těch zmiňovaných 17 mm. Jak se tak dívám, tak se bouřky začínají dneska vytvářet i jinde a vyskytují se ve všech hraničních pohoříc kromě Krušných hor a Českého lesa. Co se týče bouřek ze Slovenska, tak nevím jak se u nás udrží, protože teplota po předešlých bouřkách klesla až k 20 C a to je celkem málo na neorganizované bouřky.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.