Diskuse o počasí Bouřky od 24.8. do 28.8 2019
dawe
Co se týče bouřky fiasko číslo 1, protože v té zimě, která nad MSK byla, tak neměla téměř šanci se neorganizovaná bouřka udržet. Sem tam zahřmí, ale je to asi jednou za 2 za 3 minuty. Ale, co je pozitivní, že znovu hezky zaprší, protože srážková stěna je mým směrem řádná. Už je to asi 7 km ode mě a už 5 hodin od odpoledne je tma, jak těsně před západem Slunce. Mluvím o mojí lokalitě, protože blesky byly okolo 5 hodiny odpoledne celkem hezky pozorovatelené, takže z hlediska pozorování se o fiasko nejednalo ani náhodou.
Lucina
Vy se dneska musíte opravdu bát.Máte tam jednu bouřku za druhou.
Tak docela silné zahřmění spustilo déšť, který vypadá, že bude trvat celkem dlouho. Jedná se o krásný zahradnický déšť středně silné intenzity, který se krasně hodí i do hlubších vrstev půdy. Kdyby takhle pršelo alespoň do tmy, tak by to hodně pomohlo, ale uvidíme. Klidně pásmo může ještě zesílit a vyskytnout se i déšť přívalový. Tak nyní se jedná o docela intenzivní déšť a dokonce do toho znovu hřmí, takže to nabralo trochu na síle. PS: Se ani nedivím, že tu máme každý den mlhy, když pokaždé, kdy jsou hlášené bouřky, tak tady máme zálivku. Od 21.7 si tu připadám, jak někde v tropech. Téměř každý den je dusno a odpoledne a večer přijde bouřka. Popravdě je letošní bouřková sezona jedna z nejvydařenějších posledních let. Trochu se nám tu prohodil červen se srpnem. Zatímco v červnu bylo typické srpnové počasí, tak letošní srpen připomína Medardovské deště
Tak je to k nevíře, ale spadlo nám tu všeho všudy asi 5mm a všechny lijáky s bouřkami nás krásně minuly.
Napřed nás jedna obešla co šla ze Vsetína a druhá z Rožnova za námi se srazily a začalo rodeo pak šla další od Vsetína a ta nás taky minula, ale blesky jsem viďel nádherné a hřmoty jsem si taky užil a ještě hřmí.
Další bouřky jdou do Zlína a ty nás taky minou no škoda i toho deště sice stále prší, ale je to slabota.
Jinak ale to co přišlo nečekal snad nikdo donce ani já Aladin úplně mimo a ČHMÚ měl vydat výstrahu na velmi silné bouřky.
Fstorm
U nás to zase vypadá na výstrahu na silný déšť. To je asi ale ještě málo deště na to, aby to bylo na výstrahu, ale je to zajímavé v jak výrazné pásmo se přemenily bouřky ze Slovenska. Prší už asi 30 minut, jižněji od mě už téměř hodinu.
Jinak až si někdo z Moravy nebo Slezska zase bude stěžovat, že v Čechách 2 dny v kuse prší, tak si prosím uvědomte, že za ty 2 dny tady spadne to, co u vás za 20 minut každý týden....
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.