Počasí v následujících dnech bude ovlivňovat tlaková výše postupující k severovýchodu a tak nás čeká počasí s malou oblačností a teplotami 24-30°C. Během pátečního večera však oblaků začne na jihu přibývat a to v souvislosti s výškovou tlakovou niží nad severem Itálie, ale srážky se neobjeví. V sobotu se však přeháňky a místy bouřky můžou objevit a to zejména na jihu a na horách. V neděli se mohou objevit kdekoliv a navíc k nám bude proudit teplý vzduch od jihu a tak teploty půjdou až k 33°C. Na začátku příštího týdne bude počasí podobné a navíc se mohou objevit i silné bouřky. V půlce týdne se oblaky protrhají a srážky ustanou. V tomto období se bude jednat o hodně lokální srážky které moc v boji proti suchu moc nepomohou. Jak to vidíte vy?
V který okresech budou nejčetnější srážky
V červených
1 (4 %)
V oranžových
2 (7 %)
V zelených
4 (14 %)
V modrých
3 (11 %)
Ve žlutých
7 (25 %)
Ve fialových
11 (39 %)
Celkem hlasů: 28 Hlasování v anketě bylo ukončeno.
Okresy ČR
Srážky do nedělních 14:00 Dle GFS zdroj:wetter3.de
Srážky do sobotní 20 hodiny dle modelu ICON zdroj:wetter.de
Paráda právě jsem to chtěl vydat, ale byl jsi rychlejší.
Asi se bude jednat o poslední letošní bouřky v takovém množství a síle. Jen ten Aladin s ničím ještě do soboty nepočítá, ale GFS už něco maluje a silné bude i CAPE a to i v noci.
Takže se asi máme na co těšit u nás bude v sobotu a v neděli pouť a jestli to výjde tak to bude asi první bouřková pouť
No a v příštím týdnu asi do středy se stále mají vyskytovat tak snad jich bude mnoho a všude Pokud ale vůbec něco bude, po včerejším fiasku má cenu Aladina sledovat těsně před tím než má něco přijít. No a včera večer mu to opravdu vyšlo na 1.
Sněžník Mě si taky předběhl.Skutečně to vypadá že se budou tvořit od soboty solidní bouřky.Jen tomu asi bude chybět střih větru.Do ankety jsi měl zadat od jakého dne to platí a jakým dnem skončí.
ICON zatim maluje nejvetsi uhrny na S/SV Cech, coz by bylo dobre, protoze prave zde je sucho nejhorsi...Sice tu za srpen spadlo cca 43mm srazek, ale porad je to 50% normalniho uhrnu... Jinak nas konecne po mesici ceka nadprumerne teple pocasi, srpen jde ve stejnem duchu jako cervenec, ktery taky byl ze 2/3 prumerny a az posledni dekada byla nadprumerna...jsem rad, ze se v zaveru leta konecne ohreju a vykoupu v prehrade Beru si pristi tyden dovcu
Jih Moravy nedostane ani kapku! Právě na jihu má být srážek nejméně takže nás budou spalovat teploty 30st a více zatímco Slezsko a střední Morava budou mít srážky století
Srážky dle modelu GFS do pondělního večera zdroj,:wetter3.de
Srážky podle ICONU do pondělního večera zdroj:wetter3.de
Sněžník Tak to je teda hodně velká nadsázka . Jestli se dostanu nad 110 mm, tak to bude hodně. Zatím mám 102 mm, takže nečekám do konce srpna více než 8 mm. Doufám, že se moc neseknu deště už u nás bylo hodně. Jsme v zelené na mapě a máme zalito minimálně do 10. září. Potom klidně může pršet, jak je libo. Dny už budou krátké a venku nebude více než 15 C. Samozřejmě při deštích. Pak bych rád uvítal ještě Babí léto, ale to už odskakuji někam jinam. Bouřky u mě očekávám spíše v sobotu než v neděli.
Sněžník Teď se dívám oni nám tu zase vydali výstrahu, takže ani v neděli nemá být úplně klid. Já myslel, že je to výstraha na vysoké teploty a né na silné bouřky. Takže sice bude docela horko, ale k tomu se odpoledne může vytvořit nějaká pěkná bouřka. Ale tak nějak pořád doufám, že se mojí oblasti vyhne, rád bych ty horké dny využil. Z toho vyplývá, že na venkovní aktivity bude nejlepší zítřek. Příští týden už má být až moc vedro.