Diskuse o počasí Bouřky od 10.8 do 13.8.2019
Fstorm
No dneska asi nic nečekejte fronta se mi zdá že slábne i u nás z toho je jen slabý deštík ale byli jsme chvilku ve žluté barvě podle radaru většina srážek se vypaří než spadne na zem zítra bude na chvilku krásně bez srážek. Asi nejzajímavější z těch front bude pondělek podle Aladina bude přes celé Česko v pondělí večer postupovat rozsáhlý bouřkový komplex a na V bude i dost silný vítr zatím to vypadá že pondělní bouřky přinesou i škody
Nový Aladin na dnešek vypadá docela dobře hlavně pro jižní Čechy a Vysočinu očekává přechod pěkného pásu, který bude směřovat k východu. I když podle Aladina už teď něco mělo vznikat na hranicích a zatím je tam docela ticho po pěšině a teploty nejsou zrovna pro bouřky idéalní. To spíš na Moravě by mohlo něco vzniknout. U mě je nyní téměř 30 C, tak třeba něco vznikne, není totiž žádná výstraha a to u mě bouřky chodí nejraději, ale tak to ničemu nevadí, protože bouřky na které není výstraha jsou u mě většinou beze škod a akorát z nich hezky zaprší.
Tutugon
Bouřky zatím mají být hlavně ve východní polovině území ale my stejně víme jak to dopadne ČHMÚ zase bude strašit a nakonec nebude nic možná tak na Slovensku
Já doufám že pondělí na jihu Moravy bude bez bouřek a s teplotami kolem 34°C déšť nechci ten nám nepomůže hlavně ať zaprší na severu Čech a jinde v Čechách Morava a zejména okolí vsetínska mělo bouřek dost
No podle čerstvého Aladina to vypadá že odpoledne a večer něco zaprší a možná i zabouří.
Jinak zajímavě vypadá Aladin v 21:00 na Slovensku blízko hranic červený flek s 96mm
Myslím si ale že večerní aktualizace to zruší nebo možná posune více k nám.
Rezna85
Taky nechápu... Možná jestli se něco vytvoří?? Zatím to nevypadá. Podle modelů to skoro vypadá, jako by se ten déšť co je v Čechách, měl stočit na východ, zatím vůbec. Pokud fakt nic do večera nezaprší, tak tentokrát všechny modely úplný fiasko, každopádně nechci předjímat.
No dnes to s těmi bouřkami vypadá opravdu bídně GFS očekává že po 15:00 bude rychle ubývat CAPE.
Teď tu spadlo pár kapek a stále je velké dusno a už se trochu vyjasňuje.
Náš pes leží u nás na verandě na dlažbě pod stolem a vypadá že mu je pěkný hic a jenom funí. Mně se venku dělat vůbec nechce protože je fakt na chcípnutí tak kutím něco v baráku.
Možná se chystají nějaké přívaly a i bez bouřek no je to celé nějaké zajímavé venku 27C a vlhkost 67%.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.