mirko 14 rokov kosicke olsany : to sa upresni ráno. Pripomeniem to plati az do zajtra vecera. Takze popoludni bude ešte studený front na východe, tak by sa niečo mohlo vyskytnuť. Blyskavica je už na väčšine pohraničných častí.
Diskuse o počasí ČHMÚ varuje před silnými bouřkami
Trošku ta blýskavice zeslábla,ale stále se blýská.Vítr ten je čerstvý s nárazy 13m/s.
burka v rakusku zoslabuje...
teraz by som ponechal polohu frontu a jeho intenzitu a posunul cas na 13:00 to by bola vecer parada. Hadam aj 5.stupen
tu je nejaky novy druh psychickej poruchy. Ved co uz moze byt pekne na burky vystrahy 3.stupna. Smejeme sa tu a smutime ze to zoslabuje. Chodte spat a rano uvidis ci mas strechu a ked nie mas byt rad. Ja viem to sa ti paci ked je skoda u suseda ale keby tebe odvialo strechu potom neviem ci by ste tu smutili ze to o trosku slabne alebo oslavovali tu burku
pri slovenskych hranicach znikla burka , aj na slovensku su 2 male
na morave richlo zosilnuju a postupuja na slovensko
HAHAHA SHMU zmenil vystrahu na 1.stupen
To si snad robia kozy nie. Ozaj ja som zabudol ved sa o 22:00 menili čaty takže je ina smena. Ta sa musi najprv zoznamit so situaciou a potom vydaju spat 2.stupen Ved momentalne su na zapade burky 2.stupna.
To je len profesionalita SHMU. Ze vraj 1.stupen ja sa asi začnem z tej hroznej situacie smiat. Ved burky vznikaju a prichadzaju. To sa nesspolehajte na SHMU ze Vas upozorni. Neviem o čo im ide.
Viete čo oni robia analyzy z poslednych hodin o 22:00 prisla nocna zmena a ta videla ze burky slabnu co naozaj slabli a sa asi cudovali preco kolegovia dali 2.stupen. Viete oni asi nevedia robit s netom preto hodinu pridavali vystrahu na stranku a ešte ju tam daju aj dvojmo A za ten čas medzi 23:00 - 0:00 burky zosilnili a oni ešte nestihli zareagovat
hanba 1 stupen
Haha je tu krupobitie a pekny lejak a zlomilo nam strom teraz sa necudujem preco niekde dali 3.stupen pozrite sa mi sme na tej severnej červenej škvrne na radare
tu sa uz z dialky bliska, pofukuje fajnovy slabsi vetrik
Ahojte vidím že ste tu rozvírili pekne slušnú debatu skoro takú ako na e-počasí ale tam rád nechodím lebo je tam vždy narvaté a všetci by sa tam len až na zopár výnimiek najmä so mnou hádali čo nenávidím najmä s Hanzom a s jedným sprostým Oravčan ale k tomu sa nejdem a ani nechcem vyjadrovať neviem ale preče s tetu v takom bojovom mode a použivate neiktorý také podrivačné slová a poznámky ja nendáavm aj ked sa naštvem a vybuchnem tak vždy radšej rozbijem jeden tanier ako by som mal niekomu neslušne vynadať na to pozor treba si ľudí vážiť a aj slová treba používať s rozumom no ale treba to mať v sebe vypestované a kto to nemá tak ten tu nemá čoo hľadať a robiť a naviac však sú to len búrky a tie sú mnohé ešte len za hranicami našej SR a ani v čr niesú všade aj ja som si pôvodne myslel že ked sú búrky aich výstrahy vydané na celé naše územie ale aj inde v strednej Europe tak že budú všade no to že búrky budú plošnej intenzity ale to je blbosť každá búrka sa vyvíja inak a samostatne takže aj tu sa ešte kľudne môžu niake vytvoriť a teraz je tu dusno a súhlasím s tým jedným anonymom čo hovorí že búrky a s ním súvisiaci studený front ked sa bude pomalšie presúvať nielen že sa vyprší tam kde sa momentálne nachádza ale aj to že sa tu viac ochladí a že nebudú také veľké teplotné rozdieli a kontrasti pred frontom a za frontom čo nebude dávať uhlie do parného kotla búrky tak si to myslím aj ja ale ako hovoril aj pracovník meteo.tym búrky ešte kľudne môže vznikať nové kedže studení front ešte úplne celí na východ neprešiel teda tu ani u nás ešte ani nebol a nedorazil neovlyvňuje počasie ale nerobme tu z toho taký meteo škandál a meteokatastrofu páni ved ono sa to môže zvrtnúť ešte rôznymi smermy ako každá búrka a ked ju budem najmenej očakávať tak vtedy dorazí a príde a budeme v noci nemilo prekvapený ale pri tomot slimačej rýchlosti ako preniká front zo západu tu k nám sa dá očakávať že búrky napríklad u nás na Orave budú z Poľského frontu a že budú možno okolo 2:00 hodiny rannej takže nechajme sa ešte prekvapiť ale záver s toho nemôžem robiť ešte niaky skôr predpovedať prechod tých zrážok ale to si môžeme povedať až ked tu naozaj a skutočne budú a dorazia do teraz sú to len naše odhady a postrehy ale väčšinou to je tak že žiadna poriadna búrka sa nepredpovedá teda nie je výplodom matematických meteo modelov, grafov a rôznych alarmov ved tie najlepšie búrky vznikajú väčšinou sami a z ničoho nič takže čím je okolo toho všetkého väčšie očakávanie a haloooo teda euforia o to býva z toho následne väčšie sklamanie a Jirka chcem sa ťa opýtať ty máš anemometr alebo niečo takého ked hovoríš aj to aká je u vás jeho sila vetra a jeho smer takže u nás Dolný Kubín je u nás +17.9stupňa tlak iba 1001 hPa ráno bol ešte 1007 hPa a moja osobná predpoved mojej digitálnej stanice je búrka alebo prívalový dážd a je bezvetrie koniec koncov ako po väčšine času čo tu žijem a na pocit dusno na to že je noc takže kľudne sa ešte búrky môžu nad našimi hlavami vytvoriť a aj že budú ešte je dosť veľká nádej že môžu mať aj silné sprievodné javy ako krúpi alebo húľava takže ešte nehádžme nikto z nás flintu do žita ešte nie je všetko stratené teda takmer nič a naviac čím dlhšie bude teplo tým o to silnejšie sa budú formovať búrky bude väčšia ich intenzita a s ňou súvisiace sprievodné javy takže keby ešte zajtra bola niekde +30tka teplota o to by tam mala byť silnejšia búrka ale skôr z tepla ako frontálna teda po prechode studeného frontu ako tomu malo byť aj teraz a verme že tomu aj tak ešte bude ale aj keby nie tak nič nie je stratené búrková sezona sa ešte len začína teda je ešte len v svojom rozkvete isté je to že to najlepšie z tejto letnej búrkovej sezony a z leta 2008 nás určite isto iste ešte len čaká ved je opakujem je tomuto všetkému času ved je len začiatok teda dajmä tomu času tomu ako hus klasu tomu ved je len začiatok sezony a nás všetkých to najlepšie z nej určite ešte len čaká a najlepšie búrky sú nečakané no nie a ked sa tešíme sa na riadne búrky a na koniec viac rečí a zbytočných nádejí ako pravdy tomu prináleží tak ešte ak niečo v noci vietor privanie tak vám dám aj teraz tu z Oravy informácie spať sa my moc nechce ked som už taký rozpálený takže tu budem kľudne aj do tretej ráno čo my v tom bráni tak ahojte peknú noc a na riadne búrky málokedy vyšla výstraha a skôr to je tak že čím menšia alebo žiadna výstraha je tým sú búrky najmä s tepla silnejšie tak ahojte a majte sa krásne ved leto a jeho poveternostné javy sa ešte len začínajú na to pamätajte tak čaute s pozdravom Juraj Jančula 16.5 roka Dolný Kubín Orava podravujem vás všetkých ale všetkých ktorých si pamätám stručne a iba v krátkosti spomeniem teda Olivera, Toma, Jela teda Ondreja z DCA, vodcu 1991 už ťa mám medzi priateľmi na azet.sk ale včera si my cez rýchlu poštu rovnako ako Mirko neodpovedal a pozdravujem aj samotného pána meteorologa Mateja Milka ktorý tu dnes tajne bol a prepáčte my že som vás ohovoril a že som o vás aspoň nachvíľu zapochyboval som zmätkár že stu tu dnes neboli a že ste nedali výstrahu hanba my ak sa to dá prepáčte my úprimne som to oľutoval ste pre mňa tým najlepším meteorologom a predpovedačom počasia ktorého tu v SR máme ved zastupujete mladú generáciu a to si u vás nesmierne vážim že aj pri toľkej konkurencii ste nestranní, nekompromisný, a pri tom všetkom čo vás denno denne ovplyvňuje ste aj napriek tomu všetkému a nepriazni osudu objektývni a človekom svojich názorov a princípov prepáčte my ani ste o ňom asi nevedeli ale bol tu medzi nami ale aj Lenina z e-počasí aj šaliančana, Jaroslavca z Toužimi, Krupku, Mirka z košických Olšian ktorý sa my dodnes vyhýba ako čert krížu alebo svätenej vody !heh! ale aj Mareka viz weather DT, Kristiána z extrémního počasí, Fredyho, ľuboša z kysúc a yoya aj povodne a dalších anonymov ktorý tu nás ako dobrý anjeli ešte všetkých dnes teda vlastne už včera sprevádzali tak sa majte krásne a ak ste tu tak ešte o dačom pokonzultujme budem rád!!!
V Martine podľa mojej meteo inštalácie od accuweather.com prší takže je to len 40km od nás smerom na západ asi tam prišiel ten Poľský studený front a je až tam takže uvidíme možno začne skôr pršať a teda začnú u nás zrážky skôr ako na juhu SR teda v šali aj ked je tam búrka v diaľke alebo blýskavica tak uvidíme ahojte!!!
jak tak kukam, zatial su na slovensku "klasicke" burky ... take z tepla... si pamatam koncom juna 2007, isiel studeny front a burky naraz sa zosilnovali... postupne dobijali zapadne slovensko, stredne, vychodne a potom slabli .. ale dnes je to uplne divne
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.