Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Dnes se často ukáže slunce, zítra dorazí teplá fronta

Diskuse o počasí ČHMÚ varuje před silnými bouřkami

# 03.07.2008, 22:09

puma979 meteoexpress
To je správné aspoň si mám s kým pokecat.Normálně moc kámošů nemám,tak aspoň tady těch virtuálních.Mě se to líbí,když vím jak je jinde a já můžu říct jak je u nás.;-) :)

Anonymní

lenin
cele je to prehnane... "NOVY CAS - SLOVENSKOM SA PREZENIE VICHRICA! " .. spravy, radia... zbytocna panika... zatial:D

531

pocasi v dubnanech
puma979 meteoexpress
Ani u nás v západních Čechách to nebouří,odpoledne přišla ,nebo se spíše mihla bouřka s tepla při které napršelo 0,5mm jinak vůbec nic až na slabý hodinový deštík.čekal jsem rozhodně jak od Německých modelů tak od Aladina víc. Ani nevim jaká je blesková aktivita nejde radar. Nic významného pro západ Čech už nečekám.

# 03.07.2008, 22:11

jaroslavec
Možná až ráno něco bude,nebo zítra přes den.Nechme se překvapit.;-) :)

Anonymní
# 03.07.2008, 22:11

pocasi v dubnanech
u nas tiez 25 a oblacno:D

majte sa

Anonymní
# 03.07.2008, 22:12

RADAR UZ FUNHUJEEE! :D

Anonymní
# 03.07.2008, 22:13

a vidno ze burky menia smer na slovensko! ale slabnu

# 03.07.2008, 22:16

puma979 meteoexpress
Vidíš, každý vydáva výstrahu vtedy jak netreba, ale ak treba tak nikto!!! Jak vám vyťáhlo 5 stromov za pár minút májovú nedeľu, vtedy, však pametáš, nikde nič, nikto nás nevaroval , že nás /kosice aj okolie/ zasiahne búrka s víchricou!!! Ani žiadna TV ani rádia, dokonca ani shmu, tak sa mi zda, že len Milko, on to zvládol pekne!!!:) :) :) :) :) :) :blesk: :) :)

# 03.07.2008, 22:20

Od jihozápadu se táhne široké pásmo bouřek a deště,možná nás taky trochu zasáhne,Slovensko možná taky i když spíš okrajem.Třeba další bouřky narostou během noci.:blesk: :) :)

Anonymní
# 03.07.2008, 22:22

hmhm.
Vy ste tu teda odbornici mam prestudovanu celu diskusiu a vyjadrim sa:
Frontálny systém postupuje na západ. je jedno, kde idú búrky. Tie sa vytvoria aj na hranici s SK. To si ako myslite ze ta ista burka co je nad Nemeckom zasiahne aj Kosice. :) no dobreee
Frontalny system sa spojil s búrkami, ktoré vznikli nad Českom popoludní.
To neznamená že keď mám 3.stupeň, že budú lietať ľadové kokosy a padať bambusy. Troska to tu skreslujete. Je treba prestudovat cele oddovodnenie výstrahy 3.stupna. 3.stupen. znamená potencionálne ohrozenie ľudského života čo 2.stupeň znamená len vysokú škodu na majetku. Napríklad zatopenie. Ja osobne by som vystrahu 1.stupna pre burky zrusil ved kazda burka je nebezpečna. CHMU ani búrky 1.stupna nemonitoruje a ani vo svojich materialoch SIVS nema definovanu vystrahu 1.stupna. 3.stupen je ohrozenie života. Ja som sa už poučil a obrazky su tu: http://www.meteo.tym.sk/poveternostne_katastrofy.h...
A ako to bolo vtedy. Bola to lokalna smrst, ktorá vyvracala niekolko sto ročne stromy a s nicim sa nazaoberala brala všetko v ceste. To je 3.stupen. SHMU vtedy mal 1.stupen. No haha. Aj vtedy ak spadne co i len 10 stromov na celom Slovensku. Keď to spadne na nejaky autobus, tak neviem ci to bude stale len vystraha 1. alebo 2. stupna. Aby SHMU vydal 3.stupen to musi prist aspon tornado.
Teda o to mi ide 3.stupen neznamena ani tak kolko spadne a ake budu burky ale co sposobia a hlavne vystrahy same o sebe varuju ľudi a nie su to nejake predpovedne numericke spravy.
Majte sa
meteo.tym.sk

Anonymní
# 03.07.2008, 22:23

A ešte som zabudol burky budu aj cez den a nie len v noci.

Anonymní
# 03.07.2008, 22:25

Anonymní

pekne, pekne :) :) suhlas...

# 03.07.2008, 22:31

pocasi v dubnanech
Mas mail a nevyjadruj se k nemu tu na in-pocasi, len na moj mail!!:!!:

# 03.07.2008, 22:33

mirko 14 rokov kosicke olsany
Už jsem ti napsal.Můžes si to přečíst.:oblak: :)

Anonymní
# 03.07.2008, 22:37

ešte dodam pre skutocnych neodbornikov, ktory mi tu kritizovali web. Burka 3.stupna naozaj z ničoho narastla za 40 min za Prahou. Takze ďaľší dokaz o tom, že burky nejdu na sever. Tak pred polnocou zacne šou pokial to niekoho nezabije. Dufam ze sa riziko 3.stupna nenaplni a zajtra tu budeme spominat na tie prijemnejšie zažitky
meteo.tym.sk

# 03.07.2008, 22:43

Anonymní
Dakujem, aspon chapem tvoju vystrahu, ale v KE nič nebude, tu stačí 1.stupeň.:D

# 03.07.2008, 22:46

Tady se už pěkně blýská i když je polojasno-oblačno tak blesky jsou docela intenzivní ale hřmění není slyšet,jde o dalekou bouřku.Jediné co tu je je zesilující vítr jižní směrů 4-7m/s nárazy 12m/s.;-) :)

# 03.07.2008, 22:48

pocasi v dubnanech
Waw..tak ked v dálce daleko su ohromni blesky, tak nevim, co bude, ak to dorazi k tebe!!!:!!:

Anonymní
# 03.07.2008, 22:49

burka v rakusku zosilnuje :!!:

# 03.07.2008, 22:51

mirko 14 rokov kosicke olsany
Zatím se blýská severně od nás.Podle radaru je bouřka v Brně je možné že z této bouřky jsou vidět blesky až u nás.Další bouřky jsou jižně v Rakousku ty jsou hodně daleko a postupují k severovýchodu zvolna.:) :) :blesk:

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.