U Vídně docela pěknej masakr. Vidím to na přívalové povodně, tam to leze jedna za druhou. Chtělo by, aby se to začalo hýbat víc na západ, jsem alergik a ten pyl už mi tady sakra leze na nervy. Odpoledne zde byla slabá přeháňka s ubohým úhrnem 0,3 mm, tak doufám v něco lepšího.
Frantis95 Já bych spíš potřeboval víc k východu nebo nějaké nové bouřky. Taky jsem na jaře hodně alergický, obzvlášť tohle jaro. Neustále mám problémy s očima.
Mám často tendenci přehánět, ale přijde mi, že ty bouřky jsou opravdu mimořádně, extrémně, brutálně silné. Myslím, že ve Vídeňském lese (pahorkatina na západ od Vídně) budou mít vytopené všechny obce a podle mě jsou i reálné oběti na životech. A není to jen Rakousko, ale i západ Maďarska, Slovinsko a Chorvatsko. V těchto státech už padaly i kroupy 5cm. viz. imeteo.sk (Nemůžu vložit odkaz, sem na tabletu)
Kdyby měli v Estofexu věštce, který by věděl, co se dnes stane, tak by vydali stupeň 3!
Vývoj bouřek je teď opravdu velmi dobrý, čekám až na to co je ted v Rakousku. I v severní části Jihomoravského kraje už dlouho pořádně nezapršelo a bylo by to potřeba. Jinak na západ jde vidět slušná blýskavice. Co mě velmi překvapuje je to, že hromy slyším až sem, takže se tam pravděpodobně vyskytují i CG+ blesky.
jela jsem před hodinkou z Brna na jih a takový krásný (a široce rozprostřený) nebeský divadlo je vidět málokdy! Teď se ozval vzdálený hrom - jeden. Takže doufám doufám, že aspoň proboha zaprší, po měsíci...
Snad se taky dočkáme. Pro nás je potřeba, aby se ty bouřky tvořily víc východně od původního systému, což se právě teď děje. I na Slovensku už se dokonce něco tvoří.
Aldan Pořád jen hřmí (často rány jak z děla) a obloha je posetá blesky, leje a leje. Máme tady časté výpadky elektřiny. Za půl hodiny napršelo 11 mm. ...a i krupobití tady bylo před chvílí...