Tomamir
Neznamená to, že se tam bouřky nevyskytnou. Jen tam patrně nesplní kritéria pro silné bouřky. Každopádně na SZ ukazují modely nejhorší podmínky, navíc tam putuje nyní okrajem souvislá oblačnost s produkcí deště. Na ostatním území je a ještě během dne bude spíše menší oblačnost s výskytem rozsahem nevelkých pásů Cirrů či Altocumulů.
Výstraha s 2. stupněm je na místě, každopádně je nutno ji brát zejména co do lokalizace s rezervou.
Diskuse o počasí Bouřky 11.6. až 20.6.2016
tom-791
Souhlasím s Tomem. Když tu LukasStormChaser mluví o počasí, kdy to přijde, kam, jak silné atd tak mě vaše příspěvky zajímají, ale 50% vašich příspěvků je jak je CHMI na ho.no, jaký jste super chaser, jakyho mate skveleho kolegu a jak vas tu kazdy prudi apod...to nas nikoho nezajima...venujte se prosim tematu a polemizujte tu s nama pouze o bourkach a budu rad cist vase prispevky...Chci pouze Vas odborny nazor, jak to podle vas vypada a jak se to asi bude vyvijet...Dekuji
Ta situace z 29.7. 2013 je nechutně podobná té dnešní i co do umístění nízké či vysoké oblačnosti jako je nyní. Dokonce i vznikající první bouřky v Německu byly téměř na totožném místě. A štrádovaly si to stejnou trasou jako nyní. Ale tehdy měl chod srážek jinou trasu a hezky prošel přes většinu republiky. A doufám že se to nyní nebude opakovat, jelikož tehdy u nás ani nekáplo! Vzniklo to pár km SV od nás.
V Bavorsku se jedná o Supercelu!
S krupobitím a silným nárazovým větrem!
Je tam vydán i 2.stupeň na výskyt tornáda!
http://www.wetteronline.de/wetterticker?postId=pos...
Zde si můžete přečíst o aktuální supercele u Passau!
To je fakt na palici...kolem Prahy to bouří, ale ne, na západ od nás bouřka nevznikne, jen na jih a na východ, takže dost nepravděpodobné, že bychom tady z toho něco měli...
Jinak ta bouřka u Mnichova se stáčí víc na jih, než jsem původně předpokládal. Teď se stáčí spíš směrem na Český Krumlov než na Prachaticko.
aura333
Dáte sem prosím fotku té kupovité oblačnosti? :O
Byl bych za to moc rád! A myslím, že né jen já!
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.