Diskuse o počasí Bouřky 11.6. až 20.6.2016
Ohledně bouřek na Severu Čech ve čtvrtek:
Bouřky budou spíše "jednobuněčné"
Pátek ráno:
Přejde fronta,která přešla ve čtvrtek přes JZ Čechy a během noci se stočí od JZ k SV!
Ohledně včerejška se vyskytla supercela na Děčínsku!
Supercela je potvrzená(Dopplerem) a kolegou(8.let praxe(profesionál)
Čas: 18:10-18:30 Datum: 14.6.2016
LukasStormchaser
To nemyslíte vážně že? To může být bráno jako výsměch instituci, chce to trochu více se kontrolovat, přemýšlet a méně sekat příspěvků.
Patrně nemáte žádnou praxi, pokud máte tedy nějakého kolegu se skutečnou praxí, pak toho využijte a nasbírejte zkušenosti a poté zkuste hodnotit jiné prognózy i prognózy obecně. To, že se modely většinou zcela neshodují je známo, prognostik si musí udělat průměrný názor na základě jejich výstupů a případě se přiklonit k některým z nich více na základě zkušeností o dané situaci i zkušeností s danými modely.
LukasStormchaser
Vážený, jací blbc* z ČHMÚ, Ti lidé jsou daleko zkušenější, vzdělanější, než vy, usoplené 18 leté děcko. Proč by měli vydávat dopředu nějaké výstrahy (oni jsou národní ústav a výstrahy musí být opodstatněné), Když se podíváme na jejich stránky - je tam napsané, že očekávají místy silné bouřky a v předpovědi také na to upozorňují. Oni nemusí vydávat nějaké výstrahy prvního či druhého stupně dopředu na základě požadavků lidí. Nedovedu si představit, kdyby měnili výstrahy dva dny dopředu, a dohadovali se, jestli to půjde z toho či onoho směru, jestli to bude mít také či makové projevy po každém výstupu modelu...
Výstraha nemusí být vydána tak dlouho do předu, nakonec k čemu by to bylo... Píšou o silných bouřkách s možnými nebezpečnými jevy v předpovědi, píšou. Výstrahu vydají až zítra. Ani rakušané nemají vydanou výstrahu na bouřky...
Já jsem hlavně zvědavý na směr srážkové činnosti. Pozorně prohlížím mnoho modelů a výstupů a dost se to liší, od názorů zde. Srážky by měli jít od J/JZ směr S/SV. Ale Němec například počítá s tím, že srážky vzniknou v Německu a projdou čistě Německem, do ČR vůbec neprojdou.
Ovšem to je asi věc srážkové lajny, tam kde bude pršet déle. Nicméně o lokálních bouřkách nemá Němec, ani Aladin zdání. Čisté mapy, nikde ani ťuk. Dost matoucí co.
LukasStormchaser
Jen dodám, že ty názory nemusejí být relevantní, hodně záleží na tom kdo takový názor má a určitě to budou ti, kteří se pro pravdu zlobí. Aladin má své mouchy, ohledně konvekce není ale jediný. To je ale skutečně na diskuzi s jinými změřením. Díky za pochopení ohledně předchozího příspěvku.
Pro mě je to zítra jednoznačné,na jedné straně Aladin a GFS se srážkami někde na úplném Z Čech nebo spíše v GER a nebo rakouské modely s pěknou linií přes Vysočinu, větší rozdíly jsem dlouho neviděl. Jinak letos tady na u mě na jihu Vysočiny stále jen 2bouřky za celé jaro, ale pořád lepší než loni, srážkově mnohem zajímavější vypadá ale pondělí!
Výstraha na zítřek sestavená aktuálně! (podle GFS a Estofexu) pro ČR! (vysvětlivky máte tam napsané)
Postup bude zřejmě od JZ k SV!
Na Wetteronline.de stupeň 3 vydávají dopředu, na pátek ho vydali pro Maďarsko, kde se čekají ještě silnější bouřky: http://www.we...60617&type=TS
U nás je teď hodně oblačnosti, což je pro bouřky velmi limitující faktor. Konvekce tak dnes bude relativně problém, ale k večeru se zřejmě nějaké bouřkové pásmo vvtvoří.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.