LukasStormchaser
Nemusíte mě opravovat, slovní vyjádření jsem ještě za v času opravil (vyjádřil jsem se nesprávně, v rychlosti), než jste reagoval. Jestli hraje nebo nehraje roli CAPE, to záleží všechno na výše uvedených okolnostech... Ale tvrdit na základě dnešního výstupu, jaké bouřky, jaké projevy je prostě nesmysl a to si uvědomte...a pak budete opět jen nadávat, naštvaný, však ono v úterý to tak vypadalo, že to tak bude. Bude vysoká hodnota CIN, a další hodnoty nižší a bouřek se třeba ani nedočkáme...
Diskuse o počasí Bouřky 11.6. až 20.6.2016
Stranik
Z těch přeháněk co tam teď máte blesky neuvidíte.
aura333
Supercely nebudou, zřejmě půjde Squall line nebo MCS od JV či JZ(to se zatím neví),ale o supercely se jednat nebude! Střih podpoří tvorbu silnějších bouřek na čele!
Ano zitra to bude dost zajimave. Hodnoty pro vznik velmi silnych bourek budou na místě CAPE bude dosahovat hodnot az kolem 2000J/kg a kdyz k tomu jeste pridame strih vetru, ktery bude zitra opravdu vyrazny, tak se muzou dít velke veci.. nechame se prekvapit, ale podle me se bude jednat prozatim o nejsilnejsi bourky tohoto roku.
matous160
Dobré podmínky pro vznik silných bouřek můžeme spatřovat zejména ve výrazných hodnotách střihu větru a také helicity a to i v 1km. Nicméně večer začne narůstat rychle zádržná vrstva. Očekávat lze ale opět lokální bouřky, ne žádný komplex či dokonce seskupení do linie.
matous160
mě udivuje že minulý rok už v květnu byli 30 a ted máme půlku června a u nás na SZ Čech bylo pouze 26 stupnů. A ještě je zajímavé ty teploty pro zítřek kolem 23 stupnů na Moravě 27 a mohou se tvořit silné bouřky. Já myslím že bouřkám svědčí spíš teploty kolem 25/27 stupni než kolem 35 stupni.
Tak po nové aktualizaci GFS to vypadá na lokální supercely než S&L či MCS!!! Buď se t rozdělí na 2.systémy, který půjde jeden od V k Z a druhý se rozpojí od toho a půjde na S!
(viz. obrázek)
Co asi, co asi tak znamenají 4 čáry na Děčínsku...
Jestli jsem dobře pochopil text u Estofexu, pokud by se vyskytla squall line, měla by mít dráhu směr k Polsku, ne k SZ Čech. O čemž také dost pochybuji, nevybavuji si, že bych někdy viděl SL aby procházela od JV k SZ. Pokud jde nějaké souvislé srážkové pásmo, vždy se rozbije o Vysočinu. Nebo pokud vznikne něco až za ní, mají bouřky chaotický směr, jakoby je magnetem přitahovaly hory a stočí se k Šumavě nebo na Brdy. Ten obrázek je dost zajímavý, ale obávám se že pouze nadšenecký.
Stranik
To bych neříkal, už se to na vás žene z Bavor.
Jak jsem říkal, nic tragickýho .... Spíš to míří na Tachovsko, takže nás to asi trošku mine.
http://www.t-...adar/64094056
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.