aura_33
To je celkem zjevné už od druhé půli noci..
ČHMÚ se opět asi dost sekne, i to co se tvoří na SK směřuje spíše jižní drahou..
Nejvíc mě na tom dostává, že něco předpovím, ono se to vyvyjí úplně jinak, ale tak co, ,,zachovám tvář,, a budu tvrdit, že nejvíc leje tam, kde je čisto..
To je divná strategie...
Diskuse o počasí Zvlněná studená fronta a tlaková níže od 18.8.-20.8.2022
Ale ne, není to vůbec jisté, že spadne nejvíc na jihu. Může to být někde uprostřed cca na východ od Prahy.
Negan nebuď Negativní. Ono to ještě hodí dost... U tebe určitě, u mě už tak jenom 10-20 mm. Ty dostaneš možná tak 20-40 mm.
GFS
zdroj: wetter3.de
ICON-EU
ICON-D2
ARPEGE
Proč maj na inpocasi vydatné deště na východě? Když evidentně leje úplně jinde.
U Trenčína (SK) už je bouřka a jde to na Moravu přes hranici, která je kousek...
swan1
Taky ti přijde, že to pásmo v jižních Čechách se hodně posouvá na západ? Dle mého budeš mít za chvíli slušný déšť a dojde to možná až k Plzni.
Negan
Já s tím počítám později asi večer nebo v noci. Pak se ty srážky trochu zastaví.
jack
Tomu říkám zálivka, Strážnice taky naprostá pecka, tady to říkám pořád, jedině od V dokážou ty srážky zesilovat, zajímavé, že v JČechách žádný srážkový stín nebude, holt mají v zádech Šumavu, aktuálně jsou tady divoké přeháňky a určitě už cca. 25 mm, ale podle všech vašich modelů má ještě lejt mnohem víc, tak se těším, zatím takový zahradnický úhrn, sad snese 3x tolik, spíše mě mrzí těch +11, to není moc pro dětské dovádění venku v kalužích.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.