Negan Tak ecák dává u mě už jen 3 mm na odpoledne a zítra už nic. Aladin trochu víc a posouvá to na noc, ale srážky v Čechách z modelů mizí konstantně od včerjšího poledne.
Chmi asi jak píše swan1 počítá se silnými bouřkami, ale i dnes podle mně nejsou podmínky, bouřky se možná opět budou tvořit na středním a východním Slovensku a postupovat do Polska. Uvidíme co estofex, jestli se teda probudí... Další linie srážek se vytváří na z Moravy, sílí a postupuje na západ. To nechápu...
Ondris Jo jo, nakonec z toho nic moc nebude a to jsem si říkal že bychom tady u nás mohli alespoň z půlky dorovnat Úhrny tam u vás v Praze Icon nám sem dává celkem dost, ale nepočítal s tím že bude uprostřed toho pásma díra, ale tak třeba se stane zázrak a alespoň 5mm nakape
Já aktuálně J Čechy, Vodňany, Protivín.. Začíná tu pršet, pásmo tu na jihu pomalinku ale vytrvale dál postupuje k Z.... Znamená to jediné, že dneska v pci zmoknu dřív a víc, než jsem očekával.. Jsem zvědav, kde se to zastaví.. Tam by mohly pak být solidní úhrny..
Tak u nás v součtu zatím 60 mm, za mě by už stačilo, ovšem matka příroda asi ještě něco přidá... Hlavně ať to pak ještě pár dní oschne, mám tam pěkný broskve a hrušky, teď bych tam utopil žebřík.
Součet za celou epizodu zatím 30mm, stále drobně prší bez odrazů na radaru a je fajn dekl, podzim jak vyšitý. Včera bylo maximum sotva +18, dnes docela fučí a pocitovka bude horší, nedá se nic dělat, stejně venku musím dělat Ty zprávy o vydatném dešti na východě jsou mi taky záhodou, ale modely tam občas něco výživnějšího naperou, pak to zas smáznou a tak dokola tak třeba se to ještě aspoň částečně naplní.
Máme výstrahy od pátku. Realita je od pátku 28mm deště. Modely zcela mimo. Aladin na dnešek vše smazal. ČHMU si trvá na výstraze do 18:00. Edit: tak už do 00:00
No, koukám na radar, že sever i jih něco dostanou, my tu mezi tím, možná taky trošku,.. nevadí, je tu celkem hezky namoknuto, teď lehce chladivá tří - čtyřdenní pauzička, pak oteplení atd.. a pak třeba konečně vylezou i ty houby..