aura_33 Já taky ne.. Právě teď znovu hlásili na ČRO Rad., tedy tlumočili ČHMÚ, že V, V a zase V.. , a zvýšená a prodloužená výstraha pro V... No uvidíme v dalších zprávách, jestli jim pošlou update.. Je to celkem síla... Poslouchám to už od 4.30 ráno, včetně komentářů meteorologů, jak vydatně leje na V a bude až do noci...
aura_33 No jak kde. Tady se těch necelých 20 mm vsáklo hodně rychle. A včera od rána ani kapka, a celý den zmenšená oblačnost a vítr. A to nejsušší rozhraní Mostecka, Chomutovska a Žatecka, dostalo sotva 10 mm
Zebas U nás za tuto epizodu 5mm ze včerejší noci. I přes optimistickou prognózu zde na in počasí to asi takto zůstane. Jsme opět ve srážkové díře. Někdo je na tom ještě hůře?
Přijde mi, že modely neumí počítat se setrvačností. To pásmo v jižních Čechách jde pořád dál na západ a nevypadá to, že by se mělo hned zastavit. Paradoxně ještě zesiluje.
MostMost Ano západní část Ústeckého kraje má z této situace málo a nejméně a zrovna tam to bylo třeba úplně nejvíc. Prostě počasí neporučíš. Ani v té východní části Ústeckého kraje nespadlo zrovna závratné množství.
Negan Akorát, už teď je to o 30km západněji a stále to pomalu leze na ten Z dál... než to má D2. Ke mně domů už tomu chybí jen 15km.. Jakoby to ten výběžek vyššího tlaku trochu vzdával.. Místo aby to na tom Z okraji SZ proudění narušovalo, oslabovalo, tak to tam sílí... Je to napínavý..
Tak výstraha rozšířena i pro Třeboňsko, což je na místě, jelikož tu od rána leje, teď i vydatně. Těch cca 30mm co dává by tu spadnout( okolo Třeboňe) mohlo. Zítra pak ještě něco spadne a pak už doufám oteplení a slunce.
Tady od 8 rána ani kapka už, asi nejsme ten pravý východní východ. Ale tak zase už to stačilo, abychom z fáze výroby rozinek přímo na révě nepřešli rovnou ke kompostování hroznů za živa. Takové svatovavřinecké už má řádně nadupaný hrozen, ten zhnije před očima.
Tak ČHMÚ už zhodnotil srážky za minulý týden. Nepočítá se tam tedy tato dnešní vlna, ale i tak spadlo opravdu hodně. Stupnice je hodně posunuta.
Meteorologický vývoj (k 21. 8. 2022) Aktualizace 22. 8. 2022. Za týden od 15. 8. do 21. 8. 2022 spadlo na celém území 42 mm srážek (Čechy 39 mm, Morava 47 mm), což odpovídá 277 procentům normálu pro toto období (Čechy 240 % N, Morava 359 % N).