Diskuse o počasí Zvlněná studená fronta a tlaková níže od 18.8.-20.8.2022
Tady brání v rozvoji srážek zatažená obloha a sem tam přeprchání. Bouřky už tu asi nebudou, ale doufám že aspoň ty lijáky co furt slibují.
Za náma se to pěkně rozjelo. Myslím že to zatím perfektně vyšlo Aladinovi. No uvidíme co dál ale taky se dost ochladilo sice nefučí ale nevidím to optimisticky.
Kokos342
Další posun k Z..
Dokonce částečně až do J Čech
Ta TN je teď v presu několika proudění, taky už náležitě mění tvar spíše na elipsu..Situace fakt zajímavá .. těžko predikovatelná..
Tady dnes vývoj počasí přesně naopak, než místní predikce..
Od rána mělo pršet a odpoledne přestat..
Od rána nic a teď cca před půlhodinou začlo slušně pršet...
No ICON D2 vyšel s fajn předpovědí. Večer zde maluje poměrně rozsáhlé bouřky a jeden komplex, ale je fakt, že zatím SK nic. Skutečně je to velmi vratké a pokud bouřky dneska večer nedorazí, tak minimálně tady tím pádem úhrny budou o dost nižší.
No tedy SK musí začít tvořit.
Spíše jsem zvědav co jeho další aktualizace v 18:45 a pak aktualizace modelů ICON a GFS.
No čekal jsem, že se to zasekne už a zatím to lehce postupuje k SZ, už to je jen cca 20km, a lehce hřmí, ZÁÁÁZRAK, že by jsme dali víc jak 0mm?
V okolí Trnavy hned za tím knedlíkem vznikají další a další srážky, tak nějaké naděje tu pořád jsou. Zatím aktuálně venku prší tím stylem, že na východě Brně jsou provazy vody a teď v místě kde jsem (Jundrov) jen kape.
Hlavní naděje je večer. Tak ta musí vyjít.
swan1
Noooo, ale to je tedy vážně o chlup ... Parádně ostré ohraničení toho pole srážek, tak snad ještě připrší.
Jinak nový ICON přeje na těch 100 a více milimetrů.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.