aura_33 Ve velké části Středočeského kraje na východ od Prahy nespadla ani kapka, tak by to byla šance aby alespoň něco málo spadlo, upřímně tomu vůbec nevěřím....
Negan Tady je pořád víc srážek než jsem čekal. Už jsem překročil koncovou rysku 50 mm, srážkoměr chci odlít až přestane pršet, ale pořád prší a do zítra budu mít 60 mm?
Moravy je mi líto. Ono to tam vypadalo fakt na hodně velké a plošné srážky, ale vůbec se to nenaplňuje v celé míře. V Čechách je srážek spíš naopak víc, než to vypadalo. Ty další srážky už nevypadají tak výrazně zítra a v pondělí.
Chmi zatvrzele trvá vecer na velmi silných bouřkách na sv Moravy a následně na trvalém a vydatném dešti. Kde se to vezme nevím, široko daleko žádné srážkové pole a bouřky se taky na sk netvoří
Moc by mě zajímalo, jak to dopadne... těsně před akcí máme pravděpodobnost srážek 100% a úhrn okolo 40mm do pondělí v trvalém dešti. Ale trošku už modely znám, než abych se dopředu radoval a pak byl nasr...
Aidamko1 Nejen Ostravsko ale zřejmě i oblast Beskyd bude na konec mimo hlavní srážky. Ale třeba Aladin to vidí i teď jinak. No složitá to situace a i po této epizodě zůstanou suché oblasti. Ale ba velké části ČR se sucho zmírní, za což jsme všichni rádi.
Tím, jak se to vůbec nehýbalo, resp. bylo ze stacionárních bouřek, jsou velmi velké rozdíly i na malém území - řekl bych, že západ Prahy vs úplný východ bude tak 80 mm vs 8 mm, a dál za značkou na východ bude i 0.
Ondra83 Však tady je uživatel Czechia, který bydlí ve stejném okrese jako já, akorát já v jeho západním okraji a on spíš naopak. Pokud vím, tak u něj skoro vůbec nepršelo. Má asi 3 mm a já přes 50 mm.
Ti cipi z toho ČHMÚ to tam budou mít do konce své výstrahy i když se žádné ba i menší bouřky nevyskytnou. Oni nejsou vůbec flexibilní aby snížili výstrahu na žlutou
Já jsem velmi zklamaný. Radar opravdu neodpovídá skutečnosti. U nás už dvě hodiny jsou zelené až žluté odrazy a vůbec z toho neprší. Napršelo nejméně z okolí, jen 20 mm. Jinde všude 30-50 mm. Nevím, čím to je, že jinde ze žlutých odrazů pršelo intenzivně a u nás jen intenzitou 1-2 mm za hodinu. To mi asi nikdo nevysvětlí.
Hurec Hlavně mě mrzí ta jejích nepruznost, při vydání výstrahy vycházeli z nějakých předpokladů ale situace se mění, měli by reagovat, a to na fb mají poměrně čerstvý příspěvek o ocekavanych velmi silných bouřkách na Moravě, ach jo.