aura33 U vas v okoli mozna, ale psal jste, ze nejmin v cele CR..srpen i zari..a tak tomu urcite neni.. Tak urcite Melnicko patri do toho sucheho pasu zapadne, SZ od Prahy..bez diskuzi.. Jinak pekny destik pokracuje a teplota nam tu sjizdi pod +6st..
Tak u nas od vcerejsiho rana do ted 31mm,tak nejak jsem to cekal, ovsem co jsem necekal je ze na nekterych mistech vice na vychod od nas (valassko) spadlo i okolo 70 mm, to uz je extrem, aspon se ta becva procisti od toho svinstva....
Konečně je plošně zalitá ČR, to tu dlouho nebylo. Snad jen úplné okraje Cheb a Jablunkov jsou na tom hůře. U nás zatím od včerejšího rána 48 mm, 37mm včera a 11 dnes. Stále ale dost prší a teplota stále klesá aktuálně +6st.
Tady se to blíží včerejšek+dnešek ke 40 mm, takhle vytrvalý déšť tu letos ještě asi nebyl (což zní směšně vzhledem k tomu, co letos bylo na východ od Prahy, ale je to tak )
No jako prší pěkně ale pořád mi přijde, že to není maximum, co může být. Srážky jdou od JV, což je dobře ale to proudění od SZ to opravdu trochu zeslabuje a srážky u Loun a Žatce zpomalují. Navíc to jakoby od JZ slábne. Zatím se tedy žádný příval deště nekoná. Včera 10, dnes zatím 15, k celkovým 50 máme ještě hodně daleko. Záleží také, jak dlouho bude pršet, odpoledne to má prý u nás trochu zesílit, tak uvidíme. Chce to minimálně 40. Mapka vlhkosti v půdě už je nepatrně optimističtějí a ze SZ zmizela červená (zůstává však oranžová) ale na tu žlutou to určitě dotáhneme.
Ondra83 Tak my nejsme vyvolení z Vysočiny nebo Ostravska, že?
My máme za včerejšek a dnešní noc krásných 21 mm, takže dle očekávání patříme spolu s některými místy k těm, kde napršelo nejméně. I tak je to nádherné číslo a může být spokojená celá ČR, protože všude zatím napršelo za 2 dny normálním deštíkem přes 20 mm...
F4 Opět byste to nebyl by, že i když vám prší, tak si budete stěžovat... skoro 30 mm za dva dny je už pro Vás pořádná porce deště a ještě něco přikápne, tak nedělejte...
igor127 Čekal jsem, že se Vy nebo Váš starý známý z Vysočiny ozvete. Kdo si stěžuje? Píšu, že prší pěkně a že to není maximum, co z toho můžeme vytěžit. Podívejte se na radar. Už je to jako zaujatost, kdy hledáte v každém písmenu skrytý podtext. A je to 26 mm, což opravdu po suchých 3,5 týdnech není žádná velká porce. To bude až překročíme 40 mm.
Petr75 Nakonec pěkně záprší opravdu úplně v celé ČR, na Chebsku spadlo cca 10mm už v noci na pátek a ještě tam pršet bude, v Jablunkově taky. Jenom tam někde u Brna spadne asi méně, ale tam zase pršelo hodně začátkem září, takže je to jedno.
Když vemu vývoj v celé ČR za letošní rok, tak určitě skoro celá ČR má srážky nadprůměrné, jen ten "prokletý" SZ pořád něco dotahuje do normálu a bylo tam nejvíce suchých epizod. Každopádně tahle situace vylepší bilanci srážek v celé ČR.
F4 Přečtěte si, co jste napsal. Nezní to z Vaší strany jako pozitivní myšlení, když napíšete - že to není maximum, co mohlo být. Že to slábne, zeslabuje, že se příval nekoná atd. On totiž nikdo ani příval nečekal Pro Vás to velká porce není, pro přírodu je to velká spása...A skutečně nic hledat ve vašem příspěvku nemusím, vy to napíšete sám...
No, je to lepší, než jsem čekal, metu jsem měl na 25mm a stále prší a máme od včera 33mm...jsem spokojen, do této epizody jsme měli za září 5mm, nestěžoval jsem si, jaké je sucho, nestěžuju si, že za dva dni nenapršelo víc.. p.s. těším se na houby..
Yurri Kdyby tohle přišlo v lednu/únoru, tak je z toho solidní kalamita v ČR, to by sněžila zřejmě skoro všude. Snad se ještě někdy dočkáme jako v roce 2010.. jednou za deset let by se to sejít mohlo
No tak my jsme na tom dopadli z celé ČR nejlíp. V noci jsem vyléval srážkoměr 50mm a dnes do dopoledne dalších 25mm. Super bomba paráda. Taky na to rychle reagovaly potoky na 3 místech je 2 SPA. a na 2 1SPA. Skoro celý zlínský kraj byl zasažen nejlíp.