Diskuse o počasí Tlaková níže - bouřky, vydatný déšť a silný vítr od 28.8.-1.9.
PavelLFO
Tak já jsem tam psala kde jsem pozorovala Kladno a že nic.Ale nastavila jsem.
Tak většina Moravskoslezského kraje je stále pod nízkou oblačností typickou spíše pro 2. polovinu podzimu a 1. polovinu zimy. Teploty jsou kolem 18 C a zatím není ani náznak na rozpouštění nízké oblačnosti v Ostravě. Snad se ta oblačnost do 13. hod. rozpustí. ať se může vzduch prohřát před vznikem 1. bouřek alespoň na těch 26,27 C. Jinak podmínky na velmi nebezpečné bouřky, jsou dneska bohužel dost výrazné. Hlavním problémem by měl být vítr a kroupy v supercelách. Od pátku zde spadlo zatím 10,3 mm srážek, takže srpen skončí dost pravděpodobně, jako srážkově průměrný měsíc. PS: Tak než jsem to dopsal začal slabě pofukovat vítr a pomalu se trhá NO, takže podmínky na bouřky nejspíše budou dost dobré i tady na Ostravsku.
pospi11
Jako mi tu taky máme nějakou oblačnost, ale to vedro a dusno je hrozné ale nějakej rozdíl tam je.
Jo chci se zeptat jestli u vás byli včera večer bouřky, u nás byli dokonce 3 bouřky, jedna nás trefila okrajem, a ty dvě nás zasáhly naplno, takže od včerejška máme dost mm
Samik
Taky si myslím, výstraha pro náš okres je naprosto zbytečná jen přijde vydatný déšt bez bouřek, ovšem Morava ty to mají jisté u nás jen 16C na Moravě bude za chvíli 30C tak že u nás bouřky opravdu dnes nečekám.
Tak včera se u nás celkem zadařilo. Všechny silné bouřky nás obešly, zasáhla nás jen jedna a spadlo 10mm.
Jinak blesky pěkné hrozivé. Hlavně v Bystřici p.H a pak od nás na východ někde u Karlovic.
No co bude dnes nechci ani vidět. Snad nebude žádná hrůza, ale asi bohužel bude, ale mělo by to snad rychle přeletět. Snad nebudou větší škody.
Už teď prší, jestli napadne 15mm budu rád. Snad na tom východě nebudou velké škody.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.