Ve Frýdku nám podle kamery neustále sype a sype a už je zde dost tlustá vrstva sněhu, nečekal jsem tolik sněhu.. jsem zvědav, kolik cm zítra naměřím, až dorazím domů. Beskydy dokážou v tomhle severním proudění zazářit
TomasMost Ten únor rok 2021 přinesl ještě o trošku víc sněhu sem. Ty Kopisty měly jen 17 cm, a mráz -17°C. Ale trvalo to solidní dobu. Teď to vypadá na rychlejší oteplení. Uvidíme
Je to fakt škoda, že přijde tak rychle ta obleva, kouká se to hezky, taková zimní atmosféra je tady v nížině bohužel opravdu vzácnost. Taky si dovolím přidat alespoň 1 fotku.
Tady cca 12 cm nového a k tomu nějaký starý, takže cca 20 cm prachového sněhu. Ve středu má být zde nad nulou, takže z toho nebude už ve středu ani polovina. A pak rychlé úbytky při denních teplotách zde 2-6 stupňů. No ladovska zima tu dlouho nevydrží. Jinak směrem na západ od Beskyd sněhu rychle ubývá, např. ve valašském Meziříčí je pouze cca 5 cm. Nyní zde již jen slabé sněžení, poprašek nového za hodinu. Výrazné sněžení již v Beskydech.
Blateňák Pěkné fotky. V pátek jsem taky viděl daňky, ale tak blízko ne. V Blatné a okolí bude ve středu asi už nesouvislá pokrývka, pokud se nevytvoří krusta z pondělí na úterý.
Tak jsem si zašel do Beskyd, aby viděl jak vypadá sníh a ne to torzo něčeho bílého u nás. V Beskydech nádherně, chumelí celý den a pořádně. No a přijedu domů..... nějak se modely pro nás sekly. Nemělo být nic nebo max 2 cm. No je 10 cm nového 🤩
Francois Tak zaplať bůh se voda doplnila. Možná by se dalo i bruslit, ale tady bych měl respekt. Přeci jen, pořád to (byť minimálně) teče a jsou tam různé tůňky... Ještě přidávám pro porovnání fotky ze stejného místa z konce prosince a poloviny srpna, kdy bylo sucho největší (na trávě a stromech v parku se paradoxně neprojevilo, i když se nezalévá)