Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Na většině území trvalé sněžení

Diskuse o počasí Sněžení a mrazy od 9.1.

152
# 15.01.2026, 14:55

Aidamkoo
Děkuji za doplnění, nechtělo se mně hledat přesnou hodnotu tmax u modrých proužků ve zdejším archivu, který zaokrouhluje na celá čísla.
A určitě ještě nejsme na úrovni února 2012, ale možná se to letos stane, podmínky tomu zatím svědčí.

# 15.01.2026, 14:59

ludvicek
Jasný, v pohodě. Já jsem se mrkl do archivu právě protože si pamatuji jak jsem nadával, že bylo nad 0°C minimálně toho 14. února 2021. A toho 9. února vím, že právě den před sněžením od jihu jsem nadával a naříkal, že je zase nad 0, že nic nenapadne. Jojo. Dětský pohled na počasí, by byla zábava si dát jeden den jako Aidamko 2020 či 2021. :D

K tomu únoru 2012. Je možné, že by se to mohlo povést překonat. Ono až někam do první půlky února bude ta troposféra stávkovat, takže dálnice chladu do Evropy. Nicméně jak jsem psal na začátku ledna. Neznamená to, že bude v kuse mrznou, vždycky byly jsou a budou přechodné epizody oteplení.

152
# 15.01.2026, 15:02

Aidamkoo
Jasný, stejně jsou to všechno pseudo ledové dny, protože když bych měl venku flašku s vodou, tak bude zmrzlá na led i při těch pár desetinách nad nulou.

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.