Jinak taková technická na In-Počasí. Čím je dán rozdíl výstupu skupenství srážek mezi daty ID2 na Kachelmannwetter.de a Ventusky. Výstup datově je stejný, ale skupenství se liší výrazně přechodem o nějakých 50km.
Diskuse o počasí Sněžení a mrazy od 9.1.
Petr75
To je bomba! Nádhera! Tomu říkám peřina. A zrovna vždy když jsem tam byl i Králíkách pracovně, tak vždy bylo max 5 cm. 🙈 Jak naschvál.
Jsem teď na otevřených polích a je tu neskutečně navátý sníh. Něco takového jsem v životě neviděl. A pořád se přesouvá po povrchu jako jemný prášek.
Už mi začíná bejt trochu smutno když vidím ten výhled a teplo na dlouhou dobu a odsun mrazu daleko na východ. Nicméně v úterý ráno to v Praze bude hodně zajímavý. Nejdříve sníh a pak mrznoucí déšť. To bude bouraček.
A sice ano led zakonzervuje ten sníh, ale všichni víme, že jak jdou teploty nad nulu tak zrovna ve městech je to už pak smutné a břečka všude. Už to pak není tak pohádově bíle vše jako teď. Užívám si ten pohled dokud to je. Mám totiž pocit, že to zas dlouho neuvidíme. A ta situace byla opravdu vyjímečná! Aby sněžilo vydatně v Praze při -4 (na frontě z JZ a níže z Atlantiku) i v centru a pak po ustání sněžení spadla teplota dolů na -11 místo toho aby šla nahoru a začlo to tát klasicky. To se fakt stává málokdy.
AuraPočasí
Masakr 😳
RichardReynolds
Je to smutný, půjde to do korpu kompletně všechno až na nějaké zbytky špinavého sněholedu a odhrnutých hromad. Škoda, mohlo to aspoň týden vydržet tato nádhera. Dneska tedy máme v naší oblasti asi vrchol zimy a vůbec bych se nedivil, kdyby i na několik let dopředu.
Podmínky srovnatelné s Arktidou. Bohužel se mi nedaří zachytit vířící sníh, ale je to naprosto brutální.
Na celých polích se vytvořily vzory, jakési terasy, po tisících, v podstatě sněhové jazyky se tvoří uprostřed celých polí. Něco šíleného. Bohužel na fotce to příliš nevyniká.
I přes celodenní slunce Tmax -4,5°C, ráno díky nočnímu větru ,,jen,, -9.
Během dopoledne se vítr utišil a je nádherný, bezvětrný mrazivý den..
Jinak, pokud je prachový sníh a fouká silnější vítr, je úplně normální, že se i na polích, samozřejmě mezích, v ouvozech atd tvoří závěje, jazyky a další zajímavé útvary, které k zimě se sněhem patří.. Každej to viděl mnohokrát..
S Arktidou to opravdu nemá nic společného
Francois
Tady v Polabské nížině je to výjimečné. Srovnání s arktidou je příhodné, jelikož arktida je nezalesněná oblast, kde se daří větru. Aktuálně to na zdejších rozlehlých polích vypadá podobně, nekonečné bílé plochy nad kterými se prohání vichr jako někde v Grónsku.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.