Toho sněhu je možná až moc, hrozný nezvyk šlapat ve skoro 20 cm, někde mi přijde, že leží i těch 20 čísel, trochu jsem se vzdálil a možná vešel do oblasti, kde sněžilo o trochu víc. Do teď ještě poletoval.
Je to solidní peřina na každém kroku a ještě jak je čerstvá.
Diskuse o počasí Sněžení a mrazy od 9.1.
Tak si to užijme. 20-21cm záleží jestli napadl na minulý sníh nebo na čisto. Docela škoda že modely prosazují destrukci inverze. Když ji nikdo nechce tak je tu tři týdny, když ji potřebujem tak není.
Uvidíme pondělí úterý, mohlo by napadnout nově 3cm jak chce ikon než se to zakonzervuje ledovkou. Ledová krusta vlastně zpomaluje tání sněhu hlavně když je poměr sněhu 15:1 a většinou bude kolem 1°C, v noci může slabounce mrznout. Sníh by mohl tu alespoň týden vydržet.
MostMost
Tak určitě nikdy nebude v Mostě sněhu nejvíce,ale když už Lerak tady tak často porovnává SZ vs JM,tak kde je teď?Pokud by to s tím sněhem bylo naopak,tak to tady máme na talíři každý den.Pro nás je tak vysoká pokrývka vyjímečná,stejně tak i to,že máme více sněhu,jak v Liberci (ČHMÚ).No,a z těch příspěvků se pozná,koho to těší a kdo naopak hledá nějaké mouchy i v zimě
Mám pocit, že furt nějak nepobírám, co se to vlastně stalo. Ta zima je až moc luxusní.
Přidám zase pár fotek, jsem na vyhlídkové plošině, pomezí Ústeckého a Středočeského kraje. První fotka Říp, druhá rozsáhlá Polabská nížina. Vše zasypáno bez rozdílu.
Na polích je trochu navátý sníh od včera, zítřejší vítr možná trochu sníh zvedne do vzduchu.
Teďka je to nádherné, v dálce jasná obloha, krásné barvy. Se zoomem horší kvalita, ale je to líp vidět.
V pravé části fotky kopec Sedlo 726 m n.m. České Středohoří.
AuraPočasí
Najednou je zima až moc luxusní ve čtvrtek byla na nic a diskuze o ničem a všechno stálo za h.vno
Furt stejný . Myslet, než začnu psát ;) to je jen rada ;)
V luxusní zimě bych si nepředstavoval na Lysé hoře 28 cm sněhu https://www.in-pocasi.cz/archiv/lysa_hora/?&ty... Skoro celý prosinec nesněžilo a průměrný skončil jen díky četným inverzím. Ale je pravda, že zítra dojde i na Beskydy a napadne tam cca 20 cm sněhu.
Novorolák1
In-počasí
👍
Tady sněží od rána, střídá se slabší a střední intenzita, nějakých 5-6cm zatím nového dnes..
Teď se dostáváme na návětří od S, SV a ještě to zatím nekončí..
Žádné tání ani obleva se tu u mě dle mého očekávání v pátek - sobota nekonaly..
Úžasná zimní epizoda..
Francois
Já jsem rád, že to vyšlo tak, jak jsme si tu s hromadou lidí psali před cca dvěma dny, a ne podle predikce nejlepšího prognostika.. to by bylo dneska nad nulou a konec zimy.. takhle koukám do zasněžené krajiny, skoro 20 cm sněhu, prašanu, aktuálně pěkných -6.. ráno bude pod -10.. no a vzhledem k tomu, jak je promrznuto a ještě bude, tak si myslím, že ty mírně nadnulové teploty, pokud tedy budou, to ta sněhová pokrývka v pohodě dá, a že tak 10 - 14 dní to tu vydrží.. Zima jak má být, ale že jsme se načekali...
palma
Tady teď sněží parádně, i ze slabých odrazů, funguje návětří..
Moc se tu o tom nepíše, a tak chci ještě jednou vypíchnout, že celé se to uplynulé dva dny odehrálo na TN z Atlantiku, sněžení i v nížinách a jaká porce, to je dost mimořádná událost, až rarita, vzhledem k průběhu zim v posledních letech.. vzhledem k obvyklým nezimním projevům níži vzniklých nad oceánem..
In-počasí
Díky že jste mi smazal ten příspěvek, asi to byla zbytečná reakce ode mne.
Dnes jsem ušel asi 10 km, zítra dám dokonce 20 km, v této parádní zimě, když si to člověk užívá, tak nohy nebolí, táhne to hlava a radost ze zimy. A to ještě krátce skočím na rotoped. Dnes i zítra, ale s Novým rokem jsou holt nějaká předsevzetí.
K úplné spokojenosti nám ještě pár centimetrů chybí, na šutrovkách se ale běžkovat dalo, i když silný vítr dnes vyfoukával prachový sníh až na půdu! K nějakému zakonzervování sněhu by v příštím týdnu snad mohlo dojít, ke konci výhledu se také rýsuje znovu propad studeného vzduchu od SV a byla by škoda, kdyby případně sněžilo na holou zem.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.