No myslím si že v Praze a okolí si musíme užívat sněhu, toto tu dlouho nebude zase. Po 10 letech zase sněhu hromada. Mám to rád a baví mě jak tu je většina lidí nasr. protože na to nejsou zvyklý 🤣😁
Diskuse o počasí Sněžení a mrazy od 9.1.
No dobrý,už moc neschází k těm historickým rekordům,samozřejmě pod KH (CV,Litvínov apod) to až tak vyjímečné není.Vyfotil jsem naší ulici,po které jsme jako děti bobovaly až dolů na hlavní silnici.O víkendu nejezdila žádná auta,a to měl kdysi Most víc obyvatel,než dnes.Pokud jde o metry a pravítka (jako důkaz),když si jej na začátku ulomím (ohnu),stejně u té vyšší pokrývky poznáte prd
Třebenice mají 25-29 cm sněhu https://www.in-pocasi.cz/clanky/vyznacne/na-celem-... či https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2628158008... To je myslím z nížin aktuálně nejvíce.
In-počasí
To je možná více,než nyní leckde na horách,což je skoro v půlce zimy rarita,i když zítra může v Jeseníkách a hlavně v Beskydech ještě dost nasněžit,ale i tak,rozdíl nížina vs hory je teď třeba u nás docela malý.A že mají nyní Třebenice (200m) stejně sněhu,jak Lysá hora (1323 m),to hovoří za vše.
opět mírně sněží. to by ještě nějaký to číslo mohlo hodit
Tady u nas v Klecanech 18cm a slabe snezeni, jeste neco dojde od Usti tak si myslim ze 20cm snad dame
Nová Ves na Mělnicku 17 cm. Právě jsem měřil. Neskutečná nálož, od oka jsem čekal méně. Letošní zima je jedna z nejlepších za posledních 10 let.
Včera dopolední pás sněžení dorazil ještě v plné síle. Téměř bílá tma, padaly hustě malé vločky a sněhový prach s citelným východním větrem, ten ho zfoukával často ze střech. Vysoká intenzita, na trvalejší sněžení solidní.
Večer dorazily sněhové přeháňky, ta jedna byla opravdu silná, velmi husté sněžení mix menších a větších vloček. Dnes ráno přechodně opět husté a silné sněžení.
Neskutečné. Vše zasypané solidní vrstvou sněhu. Teplota celou dobu bezpečně pod 0°C. Za posledních 48 hodin byla stabilně cca -3°C, teď se od rána již ochlazuje a padá to k -5°C.
No vypadá to, že nejmíň dostala jižní Morava, Brno se asi nedostane na 5cm. Těch 15-17cm v Čechách je paráda. Pak teda ještě pořád je v modelech to úterý ...
Na Moravě se pravděpodobně déle udrží nižší teploty.
Nicméně pocukrované je, sníh tu leží na některých místech už více jak týden.
Jinak bylo zajímavé, jak to včerejší hlavní pásmo sněžení velmi rychle zesláblo směrem na Moravu. To oslabení a rozpad opravdu velmi prudké a náhlé.
Tak Morava třeba v únoru. Zima ještě neskončila.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.