Luxusně zasněžená Praha a skoro týden mrazů, to je opravdu výjimečná věc. V centru na dohled 10 cm, okraje už k 15 cm, sněžení vyšlo 2x na víkend, krása.
Tak ranní oficiální měření z brněnského letiště hlásí 2 cm, pohledově to samozřejmě zimní atmosféru má. Teplota už od včerejška kolem -5°C. Paní zima tak akorát na můj vkus.
Za noc 4cm. Máme tak 19-20cm. Historické číslo, překonali jsme snad 2021. A stále sněží, teď přechodně se rozchumelilo s většími vločky. Možná při štěstí dáme nad 20
Tady do rána napadnul tak 1 cm, teplota už oproti včerejšku hodně mírnější z 15,8 na -4,1 , ale pěkně se rozfoukalo , takže žádný med. Ono teplota bude mít sestupnou tendenci, takže ranní minimum bude vlastně maximum, pár rán bude ještě hodně mrazivých a pak si od snad chvíli odpočinem
charlie Aneb jak jsme my pod horami dostali od nížiny na prdel. přeji vám to U nás přes noc sněžilo určitě víc než za celou frontu. Odhadl bych kolem 5 cm, což je určitě příjemné překvapení. Bohužel hodně fouká a to já fakt nemusím.
Jak to vidíte s tím úterním profukem? Myslíte, že je šance, že se také dostaví v mnohem menší míře jako např. včera/dnes, oproti původním předpokladům?
Ondra83 Všechny pražské profi stanice hlásí dnes ráno shodně 8 cm (vypadá to, že jen prepočítali srážkový úhrn na cm). Já tu tedy vidím minimálně 12 cm, ale holt profíci jsou profíci...
Tak tady naopak za noc nic moc. Ale nevěřil jsem malůvkám Aladina, který vždycky šíleně nadhodnocuje návětří. Snad ještě něco málo připadne za dopoledne.
Když už jsem se včera smiřoval odpoledne s tenkým 0,5 cm popraškem, přišlo nečekané podvečerní sněžení ze dvou přeháněk a noční občasné sněžení už slabší intenzity, ale i díky němu jsme 5 cm hranici pokořili a to už je na naše poměry hodně slušná hodnota, takže převládá spokojenost! I když samozřejmě na vítěze této situace Most rozhodně nemáme!
Myslím,že bude výraznější to oteplení. hlavně v úterý v Čechách už bude +4. Ale počítám s nepříjemnou ledovkou nejdříve. V Brně to oteplení dojde později a ledovku si možná vyžereme více. No tady v Brně dnes zase přehlídka, jak vypadá slaboulinké sněžení, máme po Brně cca 2- 3cm. No třeba sněžení překvapí a budeme mít i 5-6cm...
Nonstop poměrně husté sněžení od rána, už skoro 3 hodiny, připadlo zase několik cm - bude plošně Praha 10-15 cm určitě. I tady to bude útok na únor 2021.