Jinak u mě celou dobu sněžilo hustě,ale vločky byly malé.Takový sníh mám nejraději,prachový sníh sice všeobecně obsahuje hodně vzduchu,ale tento je takový hutnější,než když padají velké vločky.Prachový sníh je i velmi dobrý ozolant,proto jej na zahradě nechávám na velké části chodníčků,protože ty se při větší půdní vlhkosti a následných silných mrazech pak zvedají (pokud nemají hlubší základ),no a vlastně se dočasně tak trochu zateplí střecha zvenku,pokud ji má někdo bez izolace a jiný zase ocení to ticho,protože prašan zvuk pohlcuje,naopak sníh zledovatělý jej odráží.
Ano, vím, že toho moc nejde vidět, ale až na parapet spadne více vloček, tak vyfotím nějakou lepší. Vyfotil jsem aspoň malinkou a má celkem dobrou strukturu.
Fstorm Ráno tam svítila ve výhledu čista nula a včil 0,1 mm, to je pokrok! a na zítra z 5 cm 1 cm jsou tam pořád nějaké srážky, ale dávkování velmi slabé což mně osobně prospívá, konečně si na své přišli z těch slabších lokalit na západ, tak ať si to užijou, ale zase se z tama najde jistě nejaká plačka, to je naprosto jasné
Uz konecne zacalo snezit i tady na vychode,sice jw to slabsi intenzity ale aspon to ten stary sedy snih hezke pobělá Ovsem vyhled zacina hodne oteplovat,tak to asi dlouho nevydrzi
No tak napadlo pěkně v Praze. Netroufnu si to odhadnout, protože nemám žádné měřidlo, ale je to rozhodně víc než těch 5 cm jak jsem psal ráno, že by mohlo napadnout. Navíc by mohlo zítra ještě něco málo připadnout v přeháňkách.
VHK No, uvidíme.. Evropa je zasněžená.. prochlazená.. Sněhu ještě přibude a neděle pondělí se to ještě znovu vychladí.. Já tam vidím oblevu v úterý a středu a od čtvrtka inverzní poklici a denní maxima kolem nuly...Tedy pro mou lokalitu..