Diskuse o počasí Jaká bude zima 2025/2026
Ohledně možného ochlazení.. já teď koukám na modely tak ve třídenních až pětidenních odstupech.. (teď jsem kouknul.. a kde je to ochlazení prosím?)... takže takový to má asi smysl se zabývat jednotlivými výstupy... pět dní dopředu.. ano.. koukat na konec výhledu... to je spíš pro povzbuzení nálady...až to bude vypadat třeba na nějakou hezkou blokaci, no tak to se na to kouknu rád..
chatar
Takže ve 2 metrech bude jaká změna teploty..? to je to, oč tu běží,,,ochlazení v 850hpa mi jaksi neháže nižší teplotu, alespoň jí tam nevidím.. A abych byl objektivní.. rozkliknul jsem si Železnou Rudu (aby to bylo něco v jiné oblasti, třeba)... a je tam změna z +5 až 0℃ na +2 až
0℃ během těch +15 dní......takže tak.. Dejte sem ten samý graf, ale s teplotama pro 2m nad zemí... pro Lysice..
palma
jde o to, že trend je skutečně ochlazování kolem Vánoc, jak to bude synopticky to je otazník, on je otazník jestli se vůbec ochladí,no zřejmě to bude trochu chladnější inverze,no sledování zimního počasí je skutečně jen pro otrlé každý rok mě překvapí bohužel ne mile….
Zatím to opravdu vypadá tak, že sice se ochladí, ale že to bude jen z +15 na +5. Hnědo a zeleno za okny zůstane. Aspoň tedy ať po nocích mrzne, ať nemám česnek na Silvestra po kolena.
Btw., co říkáte na změnu designu chmi.cz? Jestli to tu pročítá Mr. Žák, tak prosím o vyřízení poděkování na vedení firmy, že po asi čtvrtstoletí stránky upravili, ten devadesátkový vzhled byl už pro ostudu.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.