Yurri
Bylo by už načase, kdyby sis uvědomil, že to, co máš na zahradě místo normální půdy, kromě tedy těch pár záhonů , je naprostý extrém, ne normální hlína..
Všichni zahradníci by teď potřebovali opravdu hloubkový vrt, aby se dostali pod totálně nacucanou a mokrou hlínu pod svými zahradními či sadovými trávníky..
Jen ty to budeš mít zase jen pár centimetrů, jak jinak.
Jinak, ten Aladin s těmi 30mm na JZ do rána, to vypadá na slušný úlet.. Ani náhodou...
Diskuse o počasí Situace v týdnu 11.12.-16.12.
swan1
Bylo by načase, aby jsi si uvědomil, že moje půda je nejvíce zastoupený typ půdy v ČR tj. kambizem a ještě modální ty extréme a tvoje pochyby z mnou naměřených hodnot jenom dokládají neschopnost přijmout skutečnost takovou jaká je, ale v pohodě, to je častý jev u předsudkovejch typů?.
Do Vánoc to tady nevypadá na téměř žádné srážky, aspoň se pak bude dobře sekat sekačkou a nezabřednu.
Yurri
Ne, je to extrém..
Jakobys to tam deset let pravidelně rok co rok válcoval nebo sis půjčil od silničářů i hydraulický kladivo..
Bez rekultivace zůstaneš i nadále v tomto extrému, nad kterým tu uživatelé jen kroutí hlavou..
A mýlíš se..Já myslel, že máš v sadu hlínu..Ale tohle?
Cos tu před časem postnul ty vyrýpnuté vzorky, už naprosto věřím tvým měřením..
Tahle jakási podivná hmota, co tam máš , vodu prostě nějak normálně, běžným způsobem přijímat nemůže a nikdy nebude...
Jinak, Aladin to osekal ty srážky už na půlku, ale ani to si myslím nespadne..
Yurri
Omg..
Psal jsem o tvém sadu, kde 30mm provlhčí 3cm, nikoli o záhonech..
Ty už vůbec nepobíráš, o čem je řeč..
Tak ještě jednou..ty předsudku..
Ty fotky vyrýpnuté podivné hmoty, cos tu dával..ze sadu..
To je prostě děs, ne zemina ..
To vodu pobírat nemůže a nikdy nebude..Tomu fakt věřím..Po těch tvých fotkách jo..
Vypadá to jako uválcovaná navážka z nějaké demolice..
Já mám v sadu pod stromy taky trávník, normální zelený trávník..ale pod ním normální pěknou zeminu.Jako každej jinej, tady v okolí..
Krtiny ze sadu jsou prvotřídní zemina k použití rovnou na záhon..
Ale nejen zahrady a sady tady, ale i louky..
Když tam někde kopneš , všude pěkná, tmavá hnědozem..
A taková zatravněná půda, louka , pastvina , prostě normálně cucá déšť, bez problémů.. Všude..
Tak si tam s tím něco udělej a nečekej na zázraky...
Lucina
Tak tady podobně, jen víc sněhu. Přes zimu dělám doma v dílně a mám práce nad hlavu. Venku mně to vůbec netěší, už ať je konečně slunovrat a odrazí se to. Jinak opožděně vše nej k svátku pokud se tak jmenuješ asi jediná pranostika, která funguje
Vydržet, nějaké problesky na svátky jsou- výhled inpoč. mně teď tam střelil ledové dny a každý den 3 cm sněhu!
swan1
Omg jasně že se bavíme o sadu, o čem jiném člověče?
Pošumaví obecně není moc úrodná oblast, tady JV Třebíčska je hodně hnědozemě a zemědělsky intenzivně využívaná oblast (ždímaná), ty se svými podmáčenými loukami a lesy tomu samozřejmě nemůžeš konkurovat, vidím to tak na jablka, meruňky a vinnou révu pochybuji a v té mrazovce už vůbec nee.
Yurri
Třebíčsko je jeden velkej průser tak akorát .
Počínaje lesama, tedy spíše už nelesama a konče tou uválcovanou navážkou co máš v sadu.
To nikdy propouštět vodu nebude.. Už bys tu o té hmotě mohl přestat spamovat, svádět to na trávník a podobně, je to odstrašující příklad..
Tady máme krom krásných lesů parádní louky, pastviny, pod kterými je všude kvalitní, úrodná hnědozem..
O tom se tobě s tvým terra preta obdélníčkem může leda tak zdát...
Brambory, dýně, rajčata, jablka, švestky, hrušky, třešně, broskve, papriky.. atd, atd..Nestěžujem si, máme se tu fajn..
Leknín
Ta tzv černá zima už mě taky se...
Furt zataženo, kourmo či mlhavo, občas mrholeni či pár kapek...
Zítra to vypadá na krátkou změnu, snad aspoň proměnlivou oblačnost a sem tam
No ale TV se uhnizdi na jižní Evropou a bude k nám znovu posílat teplý vzduch, no snad ne dlouho, před svátky je naděje na změnu, tak uvidíme
Je to depresivni no. Jste to videl vcera , -35 a vsichni by vrazdili -35 a 35cm
Aldy1977
No Honsová chce být hlavně úspěšná podnikatelka a tak vymýšlí jen jak zaujmout, "černá zima" mně nikdy takový výraz nenapad
Tak z reakcí většiny lidí musí být nadšená, to je klikačů a všude se o ní mluví, nemyslím, že jí vadí, že v negativním smyslu, hlavněže to sype
Jsem zvědavý co to bude dělat s blížícími svátky, kdy se to ustálí nebo den předem nebudeme vědět, která páčka
Z +11 ledové dny, taková normální otočka 10 dní před situací,.. mohlo by to vyjít, byla by to bomba po čase
Dnešní ráno bylo opět teplé (4.8°C), ale tentokrát po delší době s hustou mlhou. Tento styl blátivé, sychravé, šedé a teplé zimy nesnáším, ale to asi nikdo. Naštěstí tady inverzí zatím moc nebylo, ale někdy to začít musí.. výše bude velká a výrazná. Změna zatím bohužel není klasicky v dohledu.
Taky jsem koukal, že GFS ten předvánoční orkánek na toho 22. stále drží, tak uvidíme. Mohlo by to býti zajímavé.
Mě by zajímalo, jestli je v předpovědi na příští týden nějaká vichřice.
Teplota tady padá, aktuálně +0,4 a možná to opravdu hrkne na chvilku ještě pod nulu jak má Aladin. Jinak svatá trojice-icon-gfs a ecák dává nulu a venku je mokro, spadlo neměřitelné množství, ale posledních 7 dní denně nějaké srážky, týden skoro žádné srážky a příští pátek je tam 1 cm sněhu
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.