Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Počasí pod vlivem tlakové výše, slunce častěji jen horách

Diskuse o počasí Jaká bude zima 2022/2023

183
# 03.12.2022, 11:54

kapr84
Naprosto souhlasím, tady pro srovnání ranní výstup a aktuální, je vidět jak tam najednou dává Atlantik :D do ty středy by to bylo nějak spolehlivý ale pak od středy a na příští víkend jak bude se nedá teď vůbec říct když je každý výstup naprosto jiný,příští víkend může být kalamita a nebo taky teplo :D

Aktuální výstup
Ranní výstup
433
# 03.12.2022, 12:05

kuba
No vzhledem k tvaru toho protáhlého výstupku, přemítám o tom, zda z nás GFS náhodou nedělá ..........:D,.. doplňte si to, nechci být zabanován..:D

40
# 03.12.2022, 12:06

palma
kapr84
kuba
GFS byl ten, kdo dával největší ochlazení, studené vpády atd. Teď dává teplé profuky a ochlazení jenom mírná.

To se nám ta zima hezky vyvíjí že... :D

A teď bychom měli všichni správně napsat, že je to hodně nejisté a třeba vyjde zima a TN s výrazným sněžením. :D

58
# 03.12.2022, 12:07

Němci hrají zřejmě jinou ligu :) vrrr...

433
# 03.12.2022, 12:10

Aura1
No, jak vidno, nemá cenu se tu vzájemně tahat za nosy, s tím, že jeden druhý z nás byl se svou predikcí vedle, my už vycházíme pouze z modelů, nic jiného nemáme, a záleží tedy na tom, jaký model si vybereme, a stejně je to nakonec jinak,Aidamko sem kdysi dával své porovnání spolehlivosti modelů, musím teď uznat, že to docela sedí..

40
# 03.12.2022, 12:11

Trochu mi chybí ty časy, kdy tu nadával zimník s dawem na to, jak bude pořád teplo, protože měli svým způsobem pravdu.

Začíná to tu trochu připomínat jakousi nutnou korektnost, pokud jde o předpovědi.

58
# 03.12.2022, 12:16

Pořád teplo :D myslíš že lze takto zjednodušovat?.. chápu, že tohle vyplodí řadový občan, ale ne člověk se vzděláním a věnující se meteorologii. Tady je řeč jen o nějakém svém pocitu, nikoliv realitě.. nevyvracuji, že se otepluje, to pozoruji sám, když používám svůj normál pro hodnocení měsíců a i přesto, že pracuji s tím nejnovějším, tak další měsíce vychází často jako nadnormální, vyjímkou byl třeba duben letos, a bylo i několik normálních.. tohle tedy nevyvracuji, ale napsat: bude furt jen teplo tak to se mi otevírá kudla v kapse :D

414
# 03.12.2022, 12:34

kapr84
Na vzdělání to asi tolik nezáleží, to bude z jiného soudku..;-)

16
# 03.12.2022, 12:34

na Vánoce, jak se to bude pořád odsouvat ,by to mohlo vyjít :)
nejdřív z čtvrtka na sobotu a teď ze soboty na pondělí (gfs i ecák) :D

# 03.12.2022, 12:42

KH aktuálně .

58
# 03.12.2022, 12:57

No.. je pravda, mý čtyřkaři z matiky asi bychom měli být opatrnější ve svých vyjádřeních..:D ale trošku mě už štve tohle zjednodušování...:!!:

# 03.12.2022, 13:10

to ja tiše doufam, že se koncem týdne svezu na běžkách “dvojkach” na Breznik a ČH:snih::) .. na Šumavě myšleno… jinak k ranímu terminu prelezl 40 cm i Javor, Churáňov stačil dát včera 9 cm nového tzn 19 cm dohromady, to už se dá na dvojkách :)

40
# 03.12.2022, 13:31

kapr84
Já myslel jak dawe a zimník pořád psali věty typu: Bude pořád JZ express, modely JZ express kam až vidí atd.

No a nakonec to tak bylo. :D

Když to napsali znovu třeba po 10 dnech, zase to tak bylo. Prostě měli pravdu, i když to říkali dost stručně a opakovali se, tak to bylo výstižné a pravdivé.

Potom když v modelech bylo výraznější ochlazení oni napsali třeba: Z toho bude beztak prd a zase bude JZ express a ono skutečně, mírně se ochladilo na 2 dny a hned oteplení. :D

Prostě měli pravdu, dokázali to dobře odhadnout. Psali to během zim 2013/14, 2014/15 a 2015/16 a tam skutečně byl téměř neměnný Atlantik. Asi to nějak prostě věděli. Pak ještě pár dalších zim psali něco podobného jako zima 2017/18 prosinec a leden jim to opět vycházelo, když bylo velmi teplo a Atlantik.

Mě to teď přijde podobný, prostě budou teplé profuky a výrazné ochlazení nebude... Na základě toho, jak se to vyvíjí.

Je nad tím už lámu nějak hůl, je mi to celkem jedno, že to nevypadá na zimu, buď přijde později nebo bude někde výš. Navíc mám záruku, že to nemusím X dnů sledovat a nic mě nepřekvapí...

16
# 03.12.2022, 14:00

Aura1
A stejně se něco chystá. Mě nějaký ansámbly a grafíčky nezajímají. Já sleduju našeho kocoura. Jasně, vyžírá se celý podzim, tak jako ostatně každý podzim, takže je jako koule. Ale poslední dva dny je jak šílenej, chce žrát co hodinu, dvě. Já to vidím jasně, za týden, deset dní přijde půlmetrovka a ten pacholek ví, že se pak nikam nedostane. Povíme si příští víkend ?

16
# 03.12.2022, 14:14

Už v úterý po ránu by Beskydy mohli dostat od 600 metrů slušnou nadílku

3022
# 03.12.2022, 14:35

No to teplo je teda humus!? Ale ten sněhovy uhrn je famózní!?

Až 7°C! Fuj!
30mm=30cm! Jooo! Ale furt se to měni...
433
# 03.12.2022, 15:00

skupsw24
Jooo, GFS, tak to jooooo...a co ostatní modelové?:cool:

58
# 03.12.2022, 15:39

Aura1: kdyby jsi věděl, že si každý sníme svůj život.. oni si ho prostě vysnili a ty taky... a já jim to přeju... i tobě, nesouhlasím s tebou v ničem co jsi napsal, ale to jedno... nebudu s tebou dále ztrácet čas, už na mě nereaguj. Dík! Každý tam vidíme co chceme, je to jednoduché a prosté.. i ten tvůj jz ti modely rády nabídnou, neboj ;-)

22
# 03.12.2022, 15:50

Aura1
Tak to jsou celkem silná slova na začátek zimy,nikdo tady ta ochlazení co teď byla nepředpovídal a vida ona přišla,všichni jsme se přesvědčili, že stačí menší změna a vše je jinak a modely kolikrát otočí na poslední chvíli,zima možná bude pěkná a možná taky ne, to je asi tak vše, co momentálně víme.....jak bude o vánocích natož v lednu neví nikdo.

40
# 03.12.2022, 16:00

kapr84
Jasně, budu mít větší nadhled a komentovat pouze jisté předpovědi, aby náhodou nedošlo k omylu, kdy budu tvrdit něco, co není jisté a nakonec to nevyjde. Abych nemusel pořád otáčet a říkat jednou tak, jednou tak.

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.