No tento výstup nádhera hlavně tam jsou ty srážky 20-30 mm/cm by bylo moc pěkné, nejzasněženější vánoce od roku 2005 by to byly, ale obávám se že zítra ta pohádka bude opět pryč, stačí se podívat na nový dlouhodobý výhled od ČHMÚ jak těch srážek bude málo jinak podle zdrojů tu leželo na Vánoce 2005 takových 30 cm sněhu a na konci prosince už bylo krásných 50 cm mohlo by to být i letos
Diskuse o počasí Vánoce 2021 - počasí
Jen taková úvaha, nad Ruskem se bude nacházet obrovský kus Arktického vzduchu, ten bude mít tendenci proudit na jih a rozlývat se po pevnině. Cesta vede i přes Skandinávii. Myslím, že je to pořád 50:50 a můžou být třeskutý mrazy. Loni v Rusku byla taky velká zima a nakonec se to dostalo až k nám v únoru.
Luka S
Aha, tak to ano. Já jsem si právě říkala, co se děje. Teď jsem pár dní jejich stránky nekontrolovala, až dnes.
-------------------------------------
Jinak včera se odpoledne vyjasnilo a nakonec byl krásný den. Dnes už opravdu nízká oblačnost, teď k večeru i slabá mlha. V dědině už sníh roztál, mimo obec ještě leží celkem souvislá vrstva, ale do mrazů to asi (určitě) nevydrží.
Myslím si, že meteorologové mají teď prostě hlavu plnou nejistot, protože výpočty modelů nedávají nějaké stálejší, jednoznačnější směřování.. Počítají se středem TV nad VB..Ale bude tam..? A nad východní Evropou je to taky slušnej guláš..
Kdo ví jak se tohle ještě vyvine.. Myslím, že se můžeme ještě dočkat s tím příštím týdnem překvapení..
Prady
No ale každým výstupem jsou poměrně velké změny..a to nejen na Vánoce, ale i na nejbližší dny, druhou pulku tohoto týdne..i první příštího.. Právě především, co se srážek týče...
Najednou je tam před Vánoci i na Štědrý den opakovaný propad TN ze Skandinávie kolmo dolů do stř Evropy..
Kdo ví co tam bude zítra
Ta nejistota je veliká, na diagramu jsou křivky rozházené jak odpadky, v průměru je tam takový oblouk, kdy v 850hPa po vícero dní bude teplota těsně pod -10°C, ale ten průměr (červená křivka) nemá až takovou vypovídající hodnotu v případě, že nové výstupy budou hodně odlišné, např. se to posune o +/- 5°C nebo i více. Většinou tam nějaká změna prostě nastane...
Zachar
Sak jsem napsal snad to vyjde
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.