DeggyCZ No výhledy na Vánoce jsou přeci jen ještě ve hvězdách, ale výhodou je, že letos je začátek zimy hodně dynamický a ve východní fázi QBO. To je zásadní rozdíl oproti loňsku. Tedy daleko větší šance, že prosinec bude přinejmenším v teplotním normálu Pokud se tedy vezme dlouhodobý normál za posledních 30-40 let, je tam slušná šance na zimní epizodu i kolem Vánoc.
DeggyCZ Jestli myslíte Vánocemi jen ony 3 sváteční dny, tak uvidíme za 3 týdny, dřív to nemá smysl řešit, osobně je mi to celkem jedno, protože na Štědrý den jsem v práci.
Tradičně bude v nížinách teplo, ale přál bych si, aby už byly mrazivé Vánoce na sněhu. Do Vánoc je to 24 dní, takže času dost aby se to změnilo tak že plošně všude bude alespon 5cm. Dávám ale druhou možnost.
Myslím že tohle studené období dneškem končí, venku to vypadá jak kdyby začínalo jaro čekám bohužel bláto už celý prosinec tohle to sléze a už nic beztak nenapadne Však se psalo že zbytek zimy má být spíš teplejší mám obavy že včera večer jsme měli vrchol zimy co se týče sněhu bylo ho skoro jak letos v lednu
3 dny snih a vsichni jo bude az do vanoc. Prijde obleva a vsichni blato bude az do konce prosince ? . Delate moc rychle zavery , zitra se ochladí a co bude dal uvidime
Ursus Přesně tak, ona je to čistá statistika. Když máme mít průměrně tak 2 sněžení v první fázi zimy a už 2x sněžilo, tak cokoliv navíc je vlastně nenormální.
GFS to teď dost zmírnil a posunul , u nás mrazy cca do 12. prosince potom až kolem 15 oteplení lehce nad nulu kolem 2 stupnu , ale nemá cenu ted dělat závěry.
Spíš bude zajímavé to sněžení teď od pátku do pondělí.