Všem přeji šťastné a veselé. Zde celý den jen kolem nuly. Jen teď navečer po páté začal pofukovat vítr, tak to vylezlo na 4°C. Momentálně se prothává oblačnost a zlezlo to k -1°C a sníh přimrzá.
Už to sem pomalu nalejzá , na uplném severu se ochladilo z 5 stupňů na 0 . Během hodiny a půl. U nás zbyla nesouvislá pokrývka. Což mě je celkem fuk , mě jde hlavně o tu naši sjezdovku v záhoří .
Jde to nějak velmi rychle dolů, ta hranice tepla a zimy teď.. By mě zajímalo, kde se to zastaví, páč někde by brzy mělo, tady to má přecházet ve sníh až zítra kolem poledne.. Pokud ovšem něco nebude jinak, než dle predikcí.. Edit: Ale koukám teď na GFS, ten sem dává sněžení už ráno... Edit 2: Místní predikce už taky reaguje na situaci a dává sem sníh už ráno... Ty dvě pásma srážek se k sobě přibližují, propojí v jednu linii nejspíš..Bude to zajímavé...
Zasekne se zítra na jihu, kde bude postupně všude sněžit, na severu bude zima, proměnlivá oblačnost a beze srážek. Na jihu a vysočině nasnezi 5-15 cm, na severu, 0-3 cm, svaly v Horní Lomné si odpocinou
swan1 Mohu potvrdit, že to jde rychleji. Tady sněží o 3 hodiny dříve než zdejší predikce. Včera ještě mrzlo s ledem na rybnících dost silným, že se tu hrál hokej. Dnes teplo s deštěm, ale půda stále zmrzlá. Většinou chybí sněhový podklad, ale odpoledne by to mohlo zase jít na běžky tak uvidíme.