swan1 Taky jame se vrátili z prochazky. Déšť konečně ustal, +4st, teplý profuk a příště místo bot raději snad vezmu brusle. Veškeré cesty totálně pod ledem a to nás čeká ještě noční mrazy. Ráno to bude masakr.
Ještě k tomu sněhu v Beskydech - já tu přeji sníh skutečně každému, ale nejsme zpravodajství na Nově tak bychom tu neměli střílet vysky sněhu ale psát skutečnost. Než to sem napíšu tak to změřím a je to, žádný problém ne? Koukal jsem na chmi na sněhové zpravodajství a nejvyšší nová pokryvka za 24h měřeno v 7h rano byla 6 cm na Lysé hoře. Můžou být ale mista kde je více to je bez diskuse ?
GFS trošku zvýšil úhrny, nejvíc by mělo spadnout tady na západě a jihozápadě až 15 cm, nedivil bych se kdyby napadlo i víc jestli to pásmo nad námi zesílí
Aldy1977 Jasný, však jsem psal, že můžou byt i mista kde to může být i více. Je to tedy zajímavé, že Lysá většinou mívá z těchto situací srážek nejvíce, ale tam zase může být měření sněhu ovlivněné větrem
GFS to drží polohově celkem pořád stejně, ICon taky tak, GEM a UKMO taky, ECMWF též. Jen Aladin to má jediný hozený více k jihu to hlavní pásmo. Uvidíme co hodí modely ráno, to bude asi přesnější.
Jinak Vám přeju pohodový Štědrý večer, ať už na sněhu nebo bez.
Pěkné svátky všem, ať už se sněhem, blátem nebo suchým piskem Hlavně s klidem a pohodou. A zítra každému aspoň trochu nového sněhu Tady +5 a skoro jasno..