Diskuse o počasí Další ochlazení od 10.2.
Prady
Tady stále cca 10-15cm záleží jak kde, přesné měření mi přijde zbytečné, vítr si s tím dělá co chce, jednou v počasí ČT říkali, že někde v Krkonoších přibylo nějakých 50cm, protože ho přivál k sněhoměrné tyči vítr.
Koukám jižní Morava nic moc... prvně vidím tuto mapu bez větších rozdílů, už jsem myslel, že to dopadne jako v zimě 2018/19, ale klidně ještě může...
Musím potvrdit, co tu někdo psal. Sníh netaje, je ho hodně a je ledový den, ovšem slunce má už sílu a pár těch kapek v moři z celkového množství roztaje, např. na stromech, podél cest, střechy, objekty apod. Všude tam, kde není souvislá vrstva a teplo ze slunce může zahřát povrchy.
Kokos342
Tady netaje vůbec nic. Tvoří se slabé přeháňky a je okolo -6. V noci a ráno tu zase může napadnout nějaký ten cm.
Prady
U nás to s mapkou sedí jsme kolem 30 cm, měřit se to už ale přesně nedá, vítr to rovnoměrně rozfoukal.
U nás včera proběhl první arkrický den. Dnes to díky dopolednimu slunci nedáme. Aktuálně už slunce pomalu mizí, od severu se zatáhlo a dle předpovědi Aladina začalo v celé oblasti Jeseníků sněžit. To by mělo pokračovat i zítra takže něco málo u nas ještě napadne
co to zas média berou za drogy..... to chci taky
https://www.reflex.cz/clanek/divoky-kacer/105420/v...
Tak nový GFS ještě přitvrdil u nás s tím oteplením od středy přes den furt nad nulou a to každý den kolem 2 až 3 v plusu ale ČHMÚ dost v mrazu a to i přes den tak to už fakt nechápu to už je dost mimo každý předpovídá něco jineho v této zemi nemyslím teď například na to jak jsme mala země tak dokážou borci udělat v předpovědi 20 stupňovat rozdíl ten říká +10 ten -10 zajímalo by mě jestli to je i v jiných zemich. Tipnul bych asi že ne ještě teď si pamatuji ják ve Francii vyhodili celou meteorologickou stanici a dostali všichni vysoké pokuty za to že předpověděli jasnou noc a ono napadlo asi 20cm a u nás by se zase na něco vymluvili.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.