Rozhodnul jsem se založit téma . V pondělí a úterý ještě nebude tolik mrznout hlavně ne na J kde může být i přes den +1 ve středu se začne výrazně ochlazovat a bude sněžit ? můžeme o tom diskutovat jak to nakonec dopadne
Tady už teď jsou celkem velké mrazy, přes den bylo -5 a teď teplota ještě klesá. Podle předpovědi by tu mohlo být až -15 stupňů. Tady má sněžit v úterý a ve středu, pak už většinou polojasno. Doufám, že bude co nejvíc mrznout, abych o víkendu mohl jít bruslit na rybník
Nám teď zmírnili ve výhledech mrazy, arktické dny vymazány. Tento víkend se zřejmě dostaneme na úplné teplotní dno a pak už snad oteplení i v souvislostí s prodlužujícím se dnem.
Hmm, tak u nás bylo včera + 0,6 maximum. Docela mě to překvapilo, ale zase při poledni vylezlo Slunce a dost kapalo z budov a jakoby to málo, co tu naštěstí je, ještě slehávalo, takže asi nějaká teplá bublina to být mohla.
Hm, dnes ráno trochu netypicky mráz přichází z Bruselu, v Praze mají chladněji než v Ostravě...
Máme mít v příštích dnech podle předpovědí minima kolem -10°C, tak jsem zvědav, jestli opravdu taková zima přijde. Hlavně už žádné arktické dny do předpovědí.
Zima 20/21 se tady uz ted zapise jako velmi vydarena.. Dnes 46 den se snehem, ledove dny uz jsou samozrejmosti, vyhledy az do nevidim jenom zima, zima, zima...
Mimochodem v Německu na stanici Sontra v Hesensku nedaleko Erfurtu dnes zaznamenali nový absolutní rekord pro stanici, bylo tam -25,2 °C a starý rekord z ledna roku 1963 byl překonán o 2 desetiny. Je fajn vidět, že i v současné době se počasí zmůže k nějakému extrému do minima a ne jenom furt do maxima.
Modely nám dnes dávaly naději na protrhání oblačnosti, ale modř na obloze byla vidět jen poměrně nízko nad obzorem v Německu. Také teplota se přes den se oproti předpokladům drží nízko. Celkem s rezervou ty nyní vypadá na arktický den. Aktuálně -12,2 °C.
Fstorm Tak pokud se jedná o návětrnou stranu hor, tak je v dalších dnech sněžení velmi pravděpodobné. Návětrná strana Beskyd nebo Jeseníků při těchto situacích dostává trvalé a mírné sněžení.