Mně se po prolétnutí modelů zdá, že z té noci na zítřek budete většinou zklamáni, vč. mě A níže je doslova věštění, kde co bude. A ještě mě zarazilo to množství nového sněhu, které má za následující dny napadnout od východního Slovenska do centrálního Ruska (někde až metr, většinou kolem či přes 50 cm) - to bych trochu protáhl do ČR
Tak včera jsem se nechal moc unést tím aladinem a nadával jsem zbytečně , zima konečně dorazila i sem, máme cca 18cm sněhu (měřeno uprostřed zahrady, někde leží i 20cm) a v dalších dnech ještě prisněží. Ta níže vypadá celkem spravedlivě, nejvíc by mělo nasněžit na JV/V, tak držím palce ať vám to vyjde .
Na tom SV to moc nedalo , čekal jsem víc , je u nás tak 5 cm no. Někde je to uplně vyfoukaný a jinde je zas nafoukanej třeba skoro 20cm. Ale tak aspon něco. Snad nám neco přisněží středa čvrtek. Chci aspon těch 15 cm .
Novorolak Máte sněhu jak něco, my trochu se sněhem zaostáváme když si srovnám ostatní střední polohy hlavně na SZ a S Čech snad se to čtvrtek trochu vyrovná 12 cm máme teď, tak snad 20 čísel dosáhneme
Novorolak Pěkný...opět slušná zásoba, která možná vydrží až do března. Tutugon Snad jo, ať máme aspoň zase těch 20 čísel, to je taková fajn hladinka JUGOCV Naprosto normální jev. Tak jako ti občas mrholí když je zataženo a na radaru nic není, jen díky mrazům je z toho třeba drobné sněžení. Může to ale být i průmyslové sněžení - lokální.
JUGOCV tady též sněží docela dobré intenzity jo a k tomu sněžení je to tak slabé že to radar nezachytne ten snímá od 4dBZ a tohle je jenom např 0,04dBZ tak proto to na radaru není pokud ti tam dosáhne SLOVENSKÝ radar tak ho používej ten má odrazy už od 0,01dBZ
Tady máte ty fotky. Metr jsem někde odložil a nevím kde. Snad bude stačit obyčejné pravítko. Je to měřeno v místě kde byl ještě před sněžením starý sníh cca 2cm. Na 2 fotce je výška kde nebyl žádný sníh. Zhruba 0,5cm už to slehlo.
Vytvořila se cca 0,5 cm vrstva ledu a na tom leží cca 1 cm sněhu (pokud ho neodfoukl vítr). Řekl bych, že to úplně neodpovídá tomu, co se předpovídalo.
Co myslíte dorazí na jih to z Rakouska ? Směr to má dobrej ten Aladin z půlnoci tam něco měl a ranní to zase smazal. Tak nějak doufám ,že to do Brna doleze ?
DavidD. no vypadá to že jo Negan u nás by bylo cca 30cm jinak i ostatní modely teda myslím (regionální) dávají stejný přechod jako u téhle noční níže.... pokud by to tak bylo tak to bude masakr protože nad 20cm u nás nebylo nejmíň 10let a co teprve 30cm