Hrádečák
Vite, vy jste stejny nebožák jako zimnik .
Tyden dopredu date blato a +10 st jako tutovou vec, ktera musi vyjit..
Nejste vubec schopnej prekousnout ze to vase opakovane ,,tutove,, prohlaseni je uz ted o -10-12 st vedle, a kazdym dalsim dnem budou stupne do - pribyvat..
Fakt si myslite ze jsou mistni uzivatele slepi a hloupi a ze se z toho jeste nejak vykecate?
Aktualne jste -12 st od vaseho 100% tvrzeni..a kazdym dalsim dnem to bude vic a vic..
Ucet za pristi tyden zacina o dnesni pulnoci, skonci pulnoci nedelni...Tečka..
Diskuse o počasí Výrazné ochlazení a sněžení od 6.2.2021
Tak musím se přiznat že u nás jsem s mrznoucím deštěm nepočítal hlavně když v noci krásně sněžilo a napadlo něco málo přes 5 cm. O to víc jsem byl překvapen ráno a teď že jemně prší. a všechno se už obaluje ledem. Naštěstí na auta nejdříve nasněžilo takže nebudou zamrzlé. Aktuálně máme -7°C slušný mrazík. ale predikce na tuhé mrazy polevily. Tak u vidíme jak to nakonec bude.
Prady
Aby nakonec nenapadlo víc na Vysočině než v Praze? ono to spíš zasype východní Čechy než Střední a Prahu, tedy Kokos bude mít hody ale ať si má, má črvrt metru stejně nedostane tak není co závidět no čekej v Praze těch 10 cm aspoň, už tam jsi nebo ještě na Vysočině, trochu bych to před odjezdem promyslel ale Praha má dostat víc tak snad, snad nebude realita odlišná
Tutugon
Uvidíme, ty ostatní modely hrají spíš do karet spíš středních Čechům, tak se necháme překvapit.
Hrádečák
Ano, těch 5 stupnu bude tak na rozloze 2% republiky, skvele jste to trefil, gratuluju Vy budete asi taky případ koukám
charlie
Podle mě je to totéž jako sopečný popel = kondenzační jádra. Tuším, že v r. 2010, jak vybouchla sopka na Islandu, tak březen-květen byl dost studený a deštivý.
Jinak jsme na 8 cm a za včerejšek spadlo celkem 14,5 mm srážek. Zatím to jde přesně dle plánu. Do zítřejšího, dejme tomu, poledne by mělo spadnout dalších zhruba 12-14 mm a celkem to bude lehce nad 30, což byl i můj reálný odhad. 40 cm, jak jsem ani neočekával, nespadne, což je možná i dobře. Vegetace je celkem dost zatížena jak ledem, tak sněhem. Jinak výsrahu na sníh rozšířili i na nás. Je otázkou, z jakého směru to přesně přijde - JZ/J/JV, vše je ve hře a vše je s V prouděním pro nás ideální. Teplota -3°C a pořád se od půlnoci ochlazuje. Pokud tedy bude něco padat, už to nebude těžké a mokré a jako chmýří.
Nějaké sci-fi varianty se 20 cm vůbec neberu, ale těch 5-7 cm by tu fakt připadnout mohlo, to by byla škoda, kdyby ne. Taková situace je jednou za hromadu let, kdy napadne a bude se držet i v nížinách.
Ještě je pak šance na 1-2 cm v úterý, dále už asi nic nebude, jen mráz nebo silnější mráz.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.